TERRORSTATEN ISRAEL. Palestinas minister för Jerusalemfrågor Khaled Abu Arafeh är frihetsberövad sedan en vecka.

Foto: Palestine Post 24.

Israeliska ockupationsstyrkor frihetsberövade i onsdags ett flertal palestinier, inklusive den tidigare ministern för Jerusalemfrågor Khaled Abu Arafeh, i ett samlat angrepp på olika områden på den ockuperade Västbanken, meddelar Palestina Prisoner’s Society (PPS).

Khaled Abu Arafeh greps efter att han hade framträtt inför den israeliska underrättelsetjänsten i Ofer, en ökänd interneringsanläggning som ligger väster om Ramallah.

Abu Arafeh tjänstgjorde som minister för Jerusalemfrågor i mars 2006 efter Hamas valseger i Palestina, och han fängslades i den israeliska militärens svepande attacker mot rörelsen den 29 juni 2006. Hans uppehållstillstånd i Jerusalem återkallades den 30 juni samma år. Nu är han alltså åter frihetsberövad, av okänd anledning.

Samtidigt grep israelisk polis en 17-åring i närheten av Bab al-Rahma bönområde inne i Jerusalem, i närheten av  Al-Aqsa-moskén.

Polisen stormade också husen tillhörade fyra andra palestinska tjänstemän och tog dem till förhör.

Tre av de fyra tjänstemännen är direktören för PPS-kontoret i Jerusalem, Nasser Qaws, Fatahs generalsekreterare i Jerusalem Shadi Mtour, Ahed al-Risheq och Raed Hijazi.

I Palestinas huvudstadsdistrikt Ramallah trängde sig israeliska militärfordon in och genomförde husrannsakningar med vandaliserande hårdhänthet, varpå man grep fem andra palestinier.

Soldater stormade också en före detta israelisk fånge, Raed Zibar, efter det att de hade detonerat en sprängladdning utanför hans dörr, i ett försök att gripa honom. När de inte lyckades hitta honom, grep de istället hans fru, vars namn inte uppges, och fyra av deras familjemedlemmar.

Totalt greps 15 palestinier i den samordnande razzian i de spridda palestinska områdena, i vad som fortfarande är Palestina.


  • Publicerad:
    2020-11-11 14:40