TERRORSTATEN ISRAEL. Israel bombade Palestina efter att två hemmagjorda raketer avfyrats i närheten av Sderot.

Israelisk militär hävdar att militanta palestinier i den av Israel ockuperade Västbanken avfyrade två raketer mot södra Israel, nära Sderot, sent på fredagen.

Raketerna orsakade inga skador på människor eller material.

Som svar på projektilerna skickade Israel attackjetflygplan mot Palestina och bombade Gaza.

Video: Muhammad Smiry/Twitter.

RT News rapporterar också om uppgifter som gör gällande att israeliska stridsvagnar och artilleriet sköt in mot Gazaremsan för att anfalla ”flera Hamas-tillhåll”, enligt israelisk militär.

Vilka raketer det rör sig om som Palestina ska ha avfyrat, har inte specificerats; men palestinier använder nästan alltid mycket små så kallade qassams, en sorts hemmagjorda projektiler.

Dessa kan vara tillverkade av några metalldelar och en mindre sprängladdning. De mest avancerade palestinskt byggda qassams är cirka 170 cm långa.

Några exempel på qassam byggda av metallrör. Foto: Globalsecurity.org

Projektilerna har ingen precision och fallerar ofta. Därför kan de inte användas för att slå mot militära mål i eller i närheten av befolkade områden.

Projektiler som barn och ungdomar tillverkar av PET-flaskor och som drivs av ett förhöjt lufttryck som pumpas upp med cykelpump, kallas också qassams.

Många palestinier är oroliga för Israels intentioner att binda ihop flera av de judiska bosättningar som ockuperar palestinsk mark. USA:s utrikesminister Mike Pompeo säger att Israel själva bestämmer om de vill och ska förbinda de ockuperade områdena med varandra. I dessa bor cirka 420 000 judiska ockupanter.

De judiska bosättningarna i Palestina är olagliga enligt internationell lag. Belgiens parlament har gjort sig skyldig till ”en av årets värsta antisemitiska incidenter” hittills genom att ha föreslagit ekonomiska sanktioner mot Israel när de genomdriver den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahus löfte att förena de illegala bosättningarna.

De illegala bosättningarna är strikt judiska eftersom det är ett krav att man är jude för att få bo i de områdena.


  • Publicerad:
    2020-06-29 09:55