MELLANÖSTERN. I ett uttalande säger Israels premiärminister, Benjamin Netanyahu, att “det gamla nationalsocialistiska Tyskland och Iran delar samma hänsynslösa uppdrag, att mörda judar, men Iran kommer att falla”.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Israels premiärminister, Benjamin Netanyahu, har gjort ett uttalande i ett videoklipp. Netanyahu säger i uttalandet att “det gamla nationalsocialistiska Tyskland och Iran delar samma hänsynslösa uppdrag, att mörda judar, men Iran kommer att falla”. Netanyahu tillägger även att Israel inte kommer att acceptera Irans militära närvaro i Syrien eller att Iran införskaffar nukleära stridsmedel.

Missilattacken som inträffade söndagen den 3 december sägs ha förstört ett syriskt vapenförråd. Andra påstår däremot att attackens måltavla var att förstöra en iransk militäranläggning som byggdes i området.

— Låt mig upprepa Israels politik: Vi kommer inte att tillåta en djävulsk regim på bekostnad av utrotningen av den judiska staten skaffa kärnvapen. Vi kommer inte tillåta regimen att gå in militärt i Syrien så som den kräver med avsikten att utrota vår stat, säger Netanyahu i videoklippet.

Den Iran-backade organisationen Hizbollah, som kämpar tillsammans med den syriska armén, har spelat en stor roll i markstriderna mot den Islamiska staten. Enligt Israel använder Iran Hizbollah för att få ett militärt fotfäste nära Syriens golanhöjder. Den största delen av regionen har varit ockuperad av Israel sedan 1967.

Israel och USA menar att Irans närvaro i Syrien går emot deras intressen.

Källa:
CIA chief & Netanyahu threaten Iran over presence in Iraq & Syria


  • Publicerad:
    2017-12-09 19:20