UTRIKES. Efter att Mellanösterns shiamuslimska axel växer sig allt starkare genom sina militära framgångar mot Islamiska staten börjar ett allt mer oroligt Israel nu att hota om ett storkrig mot Iran.

Under ett möte mellan Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Rysslands president Vladimir Putin hotade Netanyahu att ingripa militärt i Syrien. Anledningen ska vara att stoppa Irans växande inflytande i regionen, som bland annat ökat genom att Iran stöttat Syriens demokratiskt valde president Bashar al-Assad i kampen mot terrorsekten Islamiska staten.

— Israel motsätter sig Irans fortsatta inblandning i Syrien. Vi kommer att försvara oss med alla medel mot detta och andra hot, sa premiärministern som också oroar sig över shiaaxelns växande inflytande i Mellanöstern.

— Iran är redan på god väg att kontrollera Irak, Jemen och styr redan i stor utsträckning i praktiken Libanon. Vi får inte glömma för en minut att Iran varje dag hotar att förinta Israel, menade Netanyahu vidare.

Han hävdade också att han varnade Putin om Israels ståndpunkter i förväg i syfte att ”förhindra ett framtida krig”.

Att de primärt shiamuslimska och antisionistiska krafter som växer sig starkare i regionen är orsaken till Israels ljusskygga inblandning i det syriska inbördeskriget är ett ämne som Nordfront skrivit om tidigare. Huruvida den geopolitiska konflikten mellan den terroristunderstödande judestaten och Iran kommer att utmynna i en större militär konflikt återstår att se.

Källa:
Netanyahu to Putin: Iran must withdraw from Syria or Israel will ‘defend itself’


  • Publicerad:
    2017-08-25 21:15