MELLANÖSTERN. En iransk militärtopp anklagar USA och internationell sionism för att vara terrorismens gudfäder.

Efter att USA:s president Donald Trump nyligt attackerat Iran både verbalt och genom ekonomiska sanktioner har konflikten mellan nationerna förvärrats.

Irans biträdande stabschef general Massoud Jazayeri har svarat på den senaste tidens amerikanska aggressioner med flera raka och ickeomlindade uttalanden.

— USA och internationell sionism är terrorismens gudfäder, proklamerade Jazayeri som fortsatte:

— Bevis tyder på att Daesh [Islamiska staten reds. anm.] och andra terroristgrupper har fötts upp i Amerikas och regionens reaktionära regimers knä.

Måhända refererade han till de dokument som Wikileaks och Judicial Watch kommit över som bekräftar detta påstående. Jazayeri kallade dessutom USA för ”den store Satan”, vilket är ett begrepp som härrör från ledaren för den antiamerikanska iranska revolutionen 1979, Ayatollah Khomeini.

— Det är en historisk ironi att de amerikanska terroristerna anklagar det revolutionära och folkliga Iranska revolutionsgardet – vars uppdrag har varit att bekämpa terrorismen sedan dess början och som stött de palestinska, irakiska och syriska folken samtidigt som de konfronterat inhemska terrorister – för att sponsra terrorism, fortsatte Jazayeri.

Jazayeri har den geopolitiska bilden klar för sig: USA och sionismen är de stora skurkarna.

Den iranska generalen påpekade dessutom att Trumps nuvarande hållning gentemot Islamiska staten och dess understödjare skiljer sig markant mot den han hade under valkampanjen. Då anklagade han dåvarande presidenten Barack Obama och utrikesministern Hillary Clinton för att ha skapat terrorgruppen.

Källa:
Iran has the means to punish US: Top general


  • Publicerad:
    2017-06-18 14:30