Dagens datum 1 april: Judebojkotten i Tyskland – alla har nog sett bilderna i massmedia eller i dokumentärer där en berättarröst samtidigt talar om nationalsocialismens ”ondska”. Men vad är det du inte får veta?

lustgarten-bojkott-judar-1933-1

”Etthundrafemtiotusen arbetare från Berlin samlades under eftermiddagen i Lustgarten för att visa sitt samlade stöd för protesterna mot den utländska skräckpropagandan.”

En sak som i regel inte nämns är själva bakgrunden till denna bojkott mot judiska affärer eller vilka som började bojkotta vilka. Bojkotten i Tyskland nämligen en helt igenom defensiv svarsaktion på en global judisk bojkott som hade inletts mot Tyskland.

Den 12 mars 1933, endast en vecka efter den nationalsocialistiska valsegern, tog mäktiga amerikanska judiska organisationer initiativet till en världsomspännande ekonomisk bojkott av Tyskland. Detta var ingen symbolisk handling utan syftet var att sänka Tyskland genom att få sina egna (judar) samt andra nationer världen över att bojkotta tyska varor.

"Judea förklarar krig mot Tyskland".

”Judea förklarar krig mot Tyskland”.

Judisk makt-rörelsen kallade det hela för en krigsförklaring och ett ”heligt krig” mot Tyskland. Nordfront har tidigare skrivit om den judiska krigsförklaringen och de massiva demonstrationer som judisk makt-rörelsen anordnade i New York med flera stora städer från den 27 mars 1933.

Judar i Madison Square Garden, 27 mars 1933. Dessa judiska möten var det som föranledde bojkotten i Tyskland.

Judar i Madison Square Garden, 27 mars 1933. Dessa judiska möten var det som föranledde bojkotten i Tyskland.

Tyskarna hade inte samma makt och internationella nätverk som judarna. Däremot kunde man svara på det judiska angreppet mot Tyskland genom att genomföra en bojkott mot judiska affärer i sitt eget land. Dr. Joseph Goebbels, som tog initiativet till bojkotten, skrev i sin dagbok.

Det enda sättet att kunna försvara oss mot de utländska lögnerna, är att sätta press mot upphovsmakarna eller de som dra nytta av dem, nämligen de tyska judarna, som fram till nu inte har antastats. Vi måste inleda en omfattande bojkott av judiska företag i Tyskland. Kanske de utländska judarna tänker sig för, när de får se sina rasliga bröder under hård press.

Den tyska judebojkotten var alltså en svarsaktion, men den var också en symbolisk handling som ägde rum under en enda dag (eller närmare bestämt 14 timmar) den 1 april 1933. Judarnas krig mot Tyskland varade i 12 år, ända fram till 1945.

"Tyskar! Försvara er själva! Handla inte från judar."

”Tyskar! Försvara er själva! Handla inte från judar.”

Judebojkotten i Tyskland var heller ingen våldsam tillställning. Syftet var inte att skada judarna utan att visa omvärlden att Tyskland kan svara med samma medel. Därför var det viktigt att bojkotten omgärdades av disciplin. Dr. Goebbels skrev summerade dagen i sin dagbok:

1.april. Bojkotten mot den utländska skräckpropagandan har noggrant påbörjats i Berlin och i resten av riket. Jag körde längs med Tauentzienstrasse på en inspektionsrunda. Alla judiska affärer är stängda. SA-män står på vakt utanför ingångarna. Överallt har allmänheten hörsammat uppmaningen. Perfekt disciplin upprätthålls. Fantastisk att se detta. Allting går lugnt till, liksom i resten av riket.

Etthundrafemtiotusen arbetare från Berlin samlades under eftermiddagen i Lustgarten för att visa sitt samlade stöd för protesterna mot den utländska skräckpropagandan. Stämningen är mycket hög!

Media arbetar i total harmoni. Bojkotten är en stor moralisk seger för Tyskland. Vi har visat de utländska makterna att vi kan samla hela nationen utan större problem. Vid midnatt blåser vi av bojkotten självmant. Vi inväntar följderna i den utländska propagandan.

Se Dr. Goebbels invigning nedan:


  • Publicerad:
    2019-04-01 00:29