Judar som arbetar inifrån republikanerna och demokraterna ser till att den amerikanska politiken förblir pro-israelisk, skriver Alan Dershowitz i Jerusalem Post.

I en artikel i Jerusalem Post bekräftar den amerikansk-judiske lobbyisten Alan Dershowitz att de amerikanska presidentvalen är riggade och att ”varje förnufig kandidat” vet att de måste tillgodose judiska intressen för att ha en chans att bli president. I Israel hade många hellre velat se en republikansk seger eftersom Mitt Romney lovat att planera ett anfall på Iran inom 100 dagar. Judar i USA har dock i högre grad föredragit Barack Obama då han är en mer kratftfull symbol för den mångkulturella världsordning, som ledande judar uppger sig leda. I sin artikel lugnar Alan Dershowitz de skeptiker i Israel som anser att demokraterna inte är nog pålitliga.

”Idag arbetar judarna för båda partierna. Ingen kan ignorera oss. Varje förnuftig kandidat vet att de och deras parti måste förtjäna våra röster i alla val”, skriver Alan Dershowitz.

Lobbyisten Alan Dershowitz.

Dershowitz menar vidare i artikeln att man inte bör förlita sig på ett enda parti eftersom det då kan leda till en utveckling liknande delar av Europa, där det finns politiska partier som inte helt och hållet har sålt sig till Israel:

”Det är oerhört viktigt att stödet för Israels säkerhet förblir en tvåpartisfråga, och aldrig en kil som delar väljarna längs partigränserna, som det har blivit i vissa europeiska länder.”

Demokraten Dershowitz skriver sedan att det i hans parti finns större tendenser, på låg nivå, att inta viss kritik mot Israel:

”Det är sant att det finns större delning kring frågan om Israels säkerhet inom det demokratiska partiet än inom det republikanska. Fler demokrater än republikaner motsätter sig Israel på ett brett spektrum av frågor. Detta visade sig tydligt genom de högljudda buanden från vissa delegater på demokraternas konvent när det demokratiska partiet ändrade sin plattform till att inkludera en positiv hänvisning till Jerusalem.”

Lösningen är enligt Dershowitz att engagera sig i både partierna samtidigt och förändra partierna inifrån. Detta har fungerat hos såväl republikanerna som demokraterna, menar Dershowitz:

”Jag, och andra judiska demokrater, hjälpte till att åstadkomma denna förändring, precis som vi vid upprepade tillfällen hjälpt till att marginalisera de anti-israeliska elementen inom det demokratiska partiet.”

Alan Dershowitz är känd i USA som advokat, politisk kommentator och en ledande person inom den judiska lobbyn i USA. I och med sina uttalanden i Jerusalem Post torde det inte råda några tvivel om hans inblandning i den pro-israeliska lobbyn men när professorerna Walt och Mearsheimer utmålade Dershovitz som aktiv i denna lobby kallade Dershowitz författarna för ”lögnare” och ”trångsynta” (bigots). Dershowitz har även skrivit ett flertal böcker, varav en av dem bär titeln ”Chutzpah” vilket är hebreiska för ”oförskämdhet” eller ”fräckhet”.

Jerusalem Post: Analysis: Jewish backing for Obama good for Israel

 


  • Publicerad:
    2012-11-10 22:44