USA. En av republikanernas presidentkandidater, senatorn Lindsey Graham, får så mycket judiska pengar att skämtar om att han kommer ha ett ”heljudiskt kabinett” efter presidentvalet 2016.

Lindsey Graham håller tal vid ett möte arrangerat av judisk makt-organisationen AIPAC.

Lindsey Graham håller tal vid ett möte arrangerat av judisk makt-organisationen AIPAC.

Det är i en intervju med Wall Street Journal som Lindsey Graham bekräftar det stora inflytandet judar har över amerikansk politik. På frågan om hans största utmaningar vid en potentiell presidentvalskampanj 2016 svarar Graham:

Medlen. Om jag kommer kunna sätta ihop ett finansteam som gör mig ekonomiskt konkurrenskraftig nog att stanna kvar […] Jag skulle kunna ha det första heljudiska kabinettet på grund av den pro-israeliska finansieringen. Kontentan är att jag har en hel del finansiellt pro-israeliskt stöd.

Judiska journalister har uttryckt farhågor över att uttalanden från Lindsey Graham, som inte bedöms vara ”antisemit”, kan komma att gynna ”riktiga antisemiter som tror att ’judiska pengar’ styr den amerikanska regeringen”. Jewish Telegraph skriver att ”vissa skämt kan endast judar göra”.

Att höga politiska företrädare skämtar om att de styrs av judisk makt-rörelsen är dock inget nytt. Franklin D. Roosevelt, den amerikanske presidenten under andra världskriget, uttalade enligt Nahum Goldmann följande när tre personer ur judisk makt-eliten väntade på honom på hans veranda:

Så intressant! Sam Rosenman, Stephen Wise och Nahum Goldman sitter där och diskutera vilka order de ska ge USA:s president. Bara föreställ er vilka summor pengar nazisterna skulle ge för att få en bild på detta.

Källa:
Dear Lindsey Graham: Some jokes only Jews can make


  • Publicerad:
    2015-04-22 09:40