KULTURMARXISM. Den judiska flickan ”Jacob” som varit en mediefigur för transbarns rättigheter i USA släpps fram i kampanjen för demokraternas presidentkandidat Elizabeth Warren.

I torsdags höll nyhetsbolaget CNN i USA en politisk tv-sänd gala till förmån för transsexualism.

Galan hölls i Massachusetts som är den demokratiska senatorn Elizabeth Warrens hemstat. Warren siktar på att bli president i valet hösten 2020. Hon var även med på galan och fick ta emot frågor från av CNN utvalda deltagare i den entusiastiska publiken.

Ett kort klipp från galan har blivit vida spritt. Det visar den nioåriga judiska flickan ”Jacob” Lemay som får ställa en fråga till Warren om vad hon tänker göra för transbarns rättigheter och trygghet när hon blir president.

Lemay öppnar sin fråga med att innantill läsa sin lapp där hon deklarerar att hon heter Jacob och är en nioårig transamerikan, vilket river ner publikens jubel och får Warren att entusiastiskt utropa ”allright!” och applådera.

Modern Mimi Lemay står bredvid och håller en stödjande hand bakom pojkens rygg, som hon ofta har gjort i videointervjuer med familjen.

”Jacob” Lemay har under senare år seglat upp som den nya barnstjärnan för transsexlobbyn i USA, främst i Massachusetts där medierna har följt den judiska familjen Lemays kampanj för att främja transsexrörelsen.

Judendomen hjälpte mamman bejaka könsdysforin
Enligt flickans föräldrar uttryckte deras flicka – som har en jämnårig syster och sedermera även en lillasyster – redan i tvåårsåldern att hon var en pojke.

Efter att ha konsulterat experter har flickan fått göra sitt val att bli ”pojke”.  På dotterns femårsdag skrev mamma Mimi ett öppet brev till ”Jacob” som publicerades på staden Bostons officiella hemsida om att stötta flickans val att vara ”pojke” istället.

”Människor blir lyckligare om man behandlar dem som de vill bli behandlade” säger systern Ella Lemay och tittar på modern som nickar uppmuntrande medan hon talar. Systern ”Jacob”, här också cirka sju år, kramar sin gosehund. Intervjun har publicerats av justitiekanslern i Massachusetts, Maura Healey (demokrat) som bland annat gjort Israelresor arrangerade av Israels utrikesdepartement och Amerikansk-israeliska vänskapsförbundet.

Enligt mamma Lemay är det judendomen som har gjort att hon har kunnat bejaka dotterns transpersonlighet.

— När jag var en liten flicka fick jag lära mig att att judar är som en lem på en kropp, och om en jude lider, lider alla judar, sade Mimi Lemay till Jewish Boston som enligt sin egen slogan speglar The vibe of the tribe (ung: ”Stammens känsla”).

Mimi växte upp i en Yeshivakommunitet men gifte sig med en katolsk man och lämnade därmed den ultraortodoxa judiska församlingen. Nu tillhör hon en mer liberal judisk församling.

När det gäller den transsexuella kommuniteten, anser hon numera att även denna omfattas av tanken ”många lemmar – en kropp”.

— De gamle vises ord, särskilt de av Hillel, är särskilt relevanta i mitt stöd för transsexuella:

Om jag inte stöder mig, vem ska då stödja mig? Och om jag endast finns till för mig själv, vad är jag då, och om inte nu, när?

— Särskilt den sista delen är i resonans med mig när vi nu arbetar för förändrad lagstiftning, till exempel implementeringen av antidiskrimineringslagar för att skydda transpersoner på offentlig plats, säger Mimi Lemay.

Mimi anser att hon har haft tur i och med att hennes judiska kommunitet har varit ”underbar”.

— Vår lokala synagoga […] har varit väldigt bejakande och välkomnande, inte bara mot oss utan även mot andra medlemmar i kommuniteten som inte är könskonforma. Våra skolor har varit stöttande och även våra grannar och vänner, berättar Mimi Lemay för Jewish Boston.

Medan det finns många som stöder kampanjen för transsexuella och ”Jacob” Lemays aktivistiska familj, finns även kritiska röster som anser att ”translobbyn precis som alla andra lobbyverksamheter som är beroende av folkets stöd alltid behöver gulliga barn i sin marknadsföring”. En del går så långt att kritisera familjen Lemay och kallar hanteringen av ”Jacob” för ”barnmisshandel av värsta sort” och att moderns barn istället ”borde få behandling för sin psykiska åkomma”.

Jazz Jennings – snart för gammal

”Jazz” Bloshinsky på ett pridetåg 2016. Foto: Steven Pisano (CC BY 2.0)

Det mest kända transbarnet i USA är för tillfället den judiska pojken ”Jazz” Jennings som numera är 19 år.

Det är inte hans riktiga namn. Egentligen heter han Jared Bloshinsky.

Hans familj valde tidigt att mörka hans judiska efternamn och tog en icke-judisk pseudonym istället, dels för att bevara ”en viss nivå av privatliv”, dels för att hans riktiga efternamn ”är ett mycket judiskt, långt efternamn”, som familjen sade.

Gullig transbarnspropaganda: I am Jazz.

Redan som femåring gick familjen ut offentligt med att Jared var transa. 2006 var familjen första gången med i soffprogram i tv. Detta följdes av en lång turné ”flickan” där barnstjärnan fick berätta om sitt liv som transa och varför det är bra.

Barnboken I am Jazz gavs ut 2014, år 2016 uppföljd med Jazz spökskrivna självbiografi Being Jazz.

Jazz som docka

2017 lanserades världens första transdocka för barn. Dockan föreställer Jazz. I Sverige presenterades nyheten av Aftonbladet under ämnesordet ”Goda nyheter”.

Vid lanseringen skrev Jazz på sitt Instragramkonto att han hoppades att den 45 cm höga avbildningen av honom skulle inspirera många barn:

Jag hoppas att dockan kan placera transpersoner i ett positivt ljus genom att visa att vi är precis som alla andra människor.

Marknaden för dockan bedömdes vara mogen sedan Jazz Jennings fick sin egen TV-serie 2015 som går att se på den amerikanska familjekanalen TLC.

I TV-serien får tittarna också veta att Jazz egentligen är homosexuell och dras till pojkar. Eftersom han numera är ”flicka” anses han därför vara heterosexuell.

Seriens femte säsong handlar bland annat om hur Jazz låter läkarna skära bort hans penis för att istället få ett vaginaliknade sår i skrevet, även om inga bilder från operationerna visas.

Operationen har i media beskrivits som lyckade. De något mer sanningsenliga massmedierna kallade operationen för ”experimentell”. Sanningen var att Jazz drabbades av komplikationer.

Komplikationerna medförde att läkarna inte visste hur de skulle framställa en vagina åt pojken, vilket Jazz själv tagit upp i sin TV-serie. Problemet lär dock vara ”löst”.

Ätstörningar och depressioner
Jazz har blivit antagen till Harvarduniversitetet för att studera till advokat, men avböjde sedan att börja på grund av tung depression och på psykisk sjukdom. Han sköt därför upp sin utbildning, officiellt för ”att ta hand om” och ”återcentrera” sig själv.

Det värsta i Jazz liv är enligt honom själv hans matmissbruk. Att ha en ätstörning är enligt honom själv det värsta som finns. För att få genomgå könsoperationen var han tvungen att gå ned i vikt, men den tillfälliga bantningen var enligt Jazz en bagatell i jämförelse med att konstant lida av ätstörningar.

Nu när Jared Bloshinsky är på väg att fasas ut som barnstjärna behöves – om man får tro kritikerna mot lobbyverksamheten – nya objekt som kan få fler barn att hoppa på tranståget. Av CNN:s spridning av ”Jacob” Lemay att döma, kan han vara en sådan kandidat för den amerikanska marknaden.

Ett av syftena med dessa kampanjer bedöms av bland andra Henrik Palmgren på Red Ice vara att det ska bli tillåtet att ge pubertetsblockerare till yngre barn än vad som idag är tillåtet.

Källor:
A local transgender boy asked Elizabeth Warren a question during CNN’s LGBTQ town hall
Warren Applauds 9-Year-Old Transgender Questioner At CNN Town Hall
CNN Town Hall Applauds Jacob, ’A 9-Year-Old Transgender American’
How Judaism Helped Jacob Go From Assigned Girl to Boy
Lemay Family urging passage of trans rights
Growing Up Transgender: Jazz Jennings
Världens första transdocka snart i handeln
’I could use time to be the strongest version of myself’: Transgender teen Jazz Jennings reveals she has delayed her enrollment at Harvard so she can focus on ’self-care’ and ’re-centering’
Jazz Jennings and the Zio Conspiracy of Transgender Kids


  • Publicerad:
    2019-10-15 18:20