HBTQP. Den politiska agendan att uppmuntra barn till könsbyte skördar allt fler offer. Könstillbakabytaren Charlie Evans kontaktas av hundratals svikna ungdomar som vill byta tillbaka till den de är.

Charlie Evans och en av hennes skyddslingar (infälld). Skärmbilder: Youtube.

Brittiska Sky News rapporterar att allt fler unga människor som ”bytt kön” ångrar sig och nu vill ha hjälp med att ”byta tillbaka” till deras ursprungliga kön.

I en intervju med transkvinnan Charlie Evans har hundratals unga människor som ”fått hjälp” att byta kön kontaktat henne i syfte att söka stöd för att försöka byta tillbaka sitt kön.

Evans, nu 28 år gammal, föddes som flicka men bytte kön och identifierade sig i tio år som man innan hon bestämde sig förra året för att försöka byta tillbaka till kvinnaflicka igen.

Nu har Charlie Evans startat en välgörenhetsorganisation till stöd för könsdysforiker som mognat psykiskt och vill återvända till sitt riktiga kön. Hon säger att hon blev förbluffad över hur många som redan från start kontaktat henne och som befinner sig i liknande situation som henne själv.

Antalet barn och unga som ansöker om att byta kön har nått rekordhöga nivåer, men vi hör nästan aldrig något om dem som har ångrat sitt beslut, menar Evans.

I Storbritannien har man nu nått en rekordnivå med 3 200 procent fler könsbytarpatienter än för tio år sedan. Antalet flickor har ökat med 5 337 procent.

Det finns ingen forskning och ingen statistik som visar hur många som är olyckliga över sina könsbehandlingar och ångrar dem, eller hur många som söker hjälp för att byta tillbaka.

Ett ”tillbakabyte” finns bara i statistiken som en som vill byta kön. Det betyder att tillbakabytare redovisas i samma kolumner som de som vill byta en första gång.

— Jag har kontakt med 19 till 20-åringar som opererat sig och som önskar att de inte hade gjort det. Deras könsdysfori har inte förbättrats efter operationerna och de mår inte bättre, säger Evans till Sky News.

Utstötta av homolobbyn
— Det verkar som om de vanliga karaktärsdragen är att de brukar vara i 25-årsåldern, oftast kvinnor och oftast lesbiska, och oftast är de också autister.

Det var när Evans efter att ha hållit ett föredrag om könsbyten som hon blev omfamnad av en skäggig flicka som ville byta tillbaka sitt kön som flicka.

— Hon sade att hon blev bortstött av HBTQ-rörelsen för att hon var en förrädare. Så jag kände att jag behövde göra något.

En av Evans skyddslingar är en kvinna på 21 år som redan som 13-åring tyckte att hon var kille. Hon tog testosteron och andra preparat för att förbereda sig för att i somras få sina bröst bortbrända. Men i våras började hon ändra sig.

— Systemet är format så att de säger ”okay, här är dina hormoner, var så god nu blir det operation, iväg med dig”. Jag tror inte att det hjälper någon. Jag har sett likheter i hur jag upplever min könsdysfori och andra saker jag upplever som fel på min kropp. I slutändan tänkte jag att inga förändringar jag gjorde skulle räcka för mig och att det var bättre att jobba med min självbild än att förändra min kropp, säger Evans anonyma skyddsling.

SVT:s Uppdrag Granskning har rapporterat att läkare på Karolinska sjukhuset i Stockholm bränner bort friska bröst på flickor så unga som 14 år.

Källa:
’Hundreds’ of young trans people seeking help to return to original sex


  • Publicerad:
    2019-10-06 17:20