KÖNSDYSFORI. Ett par i Kalifornien vill bryta tabun kring transsexuella barn genom att berätta om sin egen familj – där deras dotter ville byta kön vid fem års ålder och deras son vid åtta. 

James (t.v.) och Olivia (t.h.) i sina nya könsidentiteter (skärmbild Daily Mail).

Ben och Sara Kaplan, från Berkeley i Kalifornien, vill bidra till att bryta tabun kring transsexuella barn genom att i den offentliga debatten exponera sina egna två biologiska barn.

Deras ”son” James, idag elva år gammal, föddes som flicka, men upplevde enligt föräldrarna i åttaårsåldern att hon fötts i fel kropp och ville byta könsidentitet. Något år senare beslutade deras andra barn Olivia, som biologiskt fötts till pojke och då var i femårsåldern, att han ville byta kön till flicka.

— Reaktionen när folk får veta att vi har två barn som är trans är chock och fruktan. Många tror att det är en slags kopieringssituation där det yngre syskonet härmar det äldre, säger mamma Sara Kaplan till Daily Mail.

”Sonen James” menar att hon alltid har varit en pojke och att hon tidigare kände att det var någonting som fattades. När sedan lillebror ”Olivia” berättade för James att han ville bli en flicka blev hon stolt över att brodern var så modig, även om hon kände av lite konkurrens.

Föräldrarna tycker att det är ett problem att många tror att de har en agenda med att båda barnen är trans. Sara och Ben menar även att de ofta kollar med sina barn så att de är glada och självsäkra i sina kön för att utesluta någon osäkerhet.

— Vi kommer att älska och acceptera dem även om de skulle komma till oss i morgon och säga att de har ändrat sig, säger Sara Kaplan.

Källa:
Parents reveal BOTH of their children are transgender after they decided to transition aged five and seven – and insist they’re happier than ever


  • Publicerad:
    2019-08-01 20:50