SKELLEFTEÅ. En död man hittades på söndagsmorgonen i en lägenhet i Skelleftehamn och polisen misstänkte snabbt att han blivit mördad. Just nu pågår ett intensivt och hemlighetsfullt utredningsarbete – men enligt källor till Nordfront rör det sig om en intern uppgörelse mellan somalier.

Det var tidigt på söndagsmorgonen som Skellefteåpolisen fick ett larm om att en död person påträffats i en lägenhet i Skelleftehamn, strax utanför Skellefteå.

Polisen misstänker att personen knivhuggits till döds och under söndagen pågick ett intensivt utredningsarbete där flerfamiljshuset som mannen hittades i spärrats av.

Polisen har bekräftat att två personer sitter anhållna, misstänkta för inblandning i mord. Den ena mannen är skäligen misstänkt för mord – den andre är på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt polisen ska både offret och de anhållna ha varit bekanta med varandra.

Enligt uppgifter till Nordfront ska både offer och misstänkta förövare vara somalier. Nordfronts källa uppger att offret är en 26-årig medborgare i Somalia som är skriven på en adress i Bureå – också i Skellefteå kommun. Han dömdes senast i januari för ringa narkotikabrott och ringa stöld efter att ha rökt cannabis och stulit 9 folköl från Circle K i Skellefteå.

Polisen har meddelat att man under måndagen kommer att gå ut med mer information i ärendet.

Källa:
Misstänkt mord i bostadsområde


  • Publicerad:
    2019-03-18 06:00