STORBRITANNIEN. En man som har arbetat för en av Afrikas mest hänsynslösa grupper uppger att han mördat upp till 400 personer. Han har nu fått uppehållstillstånd i Storbritannien eftersom hans eget liv är i fara om han återvänder.
machete
Den 27-årige John Thuo har bott i en skattefinansierad bostad i Storbritannien sedan han illegalt tog sig in i landet 2003. Under sin tid i Kenya arbetade han för Mungiki, en maffialiknande grupp som ligger bakom några av kontinentens värsta grymheter. Under en utredning gällande afrikanens rätt att stanna i landet uppgav Thuo själv att han mördat ”omkring 100 till 400 personer”. Han säger sig även ha varit delaktig i kvinnlig könsstympning.

Thuo började sin bana som spion åt Mungiki redan vid tio års ålder och år 2000 blev han vald till ledare. 2002 uppges han deltagit i en hämndattack där han brutalt högg ner två bybor med en machete. En Kenyan uppger att hon förlorat sina två bröder i en annan attack utförd av Mungiki: ”De kastade sig över mina bröder på gatan utanför vårt hem och slet sönder deras kroppar med sina vapen… När de hittades var deras kroppar sönderhackade.”

Flera försök att få Thuo utvisad till Kenya har varit fruktlösa eftersom han säger sig riskera halshuggning om han återvänder. Afrikanen hävdar att en deportation bryter mot ”hans mänskliga rättigheter”.

Parlamentsledamoten Paul Flynn säger i ett uttalande att det här är det värsta asylfallet han sett: ”Det är mycket oroande att någon som har erkänt att han dödat så många människor inte utreds av polisen i detta land… Det har bevisats gång på gång att invandringspolitiken har många allvarliga problem.”

Thuo är bara ett av flera chockerande exempel på hur mördare och misstänkta terrorister missbrukar ”lagen om mänskliga rättigheter” för att få uppehållstillstånd.

Källa:
Machete murderer who admits killing up to 400 people can’t be booted out of UK


  • Publicerad:
    2013-05-19 13:45