KANADA. Under en frågestund med medborgare tillrättavisade Kanadas liberala och feministiska premiärminister Justin Trudeau en kvinna som använde ordet ”mankind”. Istället menade premiärministern att hon borde använda det påhittade ordet ”peoplekind”, eftersom det är mer ”inkluderande”.

Det var i samband med en frågestund i ett rådhus som en ung kvinna frågade Kanadas liberala premiärminister Justin Trudeau om han inte kunde göra underlätta verksamheten för kristna välgörenhetsorganisationer, som hon menar hålls tillbaka av dagens kanadensiska lagstiftning. Hon avslutade sin fråga med att säga att ”moderlig kärlek kommer att förändra framtiden för mänskligheten (mankind)”, vilket fick Trudeau att reagera starkt.

Han valde då att förklara för henne att ”vi” föredrar att använda ordet ”peoplekind”, som han menar är mer ”inkluderande” än det brukliga ”mankind”.

Se den feministiske premiärministerns uppläxning nedan:

Justin Trudeau är partiledare för partiet Liberalerna och har varit Kanadas premiärminister sedan 2015. Under hans regim har landet blivit alltmer ökänt för sin aggressiva kulturmarxism. Förra året infördes exempelvis en hårt kritiserad lag som förbjuder all kritik mot modern ”könsteori” i Kanada. Lagen innebär bland annat att man kan man straffas ifall man refererar till en ”transsexuell” person med dennes biologiska kön.


  • Publicerad:
    2018-02-07 12:30