ISRAEL. Ett kloster i Jerusalem har blivit vandaliserat av judar som klottrat bland annat “död åt de kristna kättarna, Israels fiender” på byggnaden. Detta är bara ett fall av många attacker mot kristna och muslimska platser i Israel och Palestina, som utförts av rasistiska judar den senaste tiden.

Klostret, som ligger nära platsen där Jesus sägs ha hållit sin sista nattvard, är nu full av klotter med antikristna och projudiska budskap på hebreiska. Attacken har i vanlig ordning fördömts av israeliska myndigheter, men av erfarenhet följs inte dessa fördomanden upp i handling. Ayman Odeh, ledare för de palestinska partierna i Israels parlament menar att den israeliska regeringen bär ett stort ansvar för dessa attacker genom att ignorera rasismen mot palestinier.

— Trakasserier och skadegörelse på platser som är heliga inom islam och kristendom sker konstant och ingen hålls någonsin ansvarig, säger han till RT.

Detta är också bara en attack i raden av hundratals de senaste åren. Trots att gärningsmännen i många fall är kända, är gripanden ovanliga och åtal sker i princip aldrig.

Förutom attentat mot byggnader och skändade kyrkogårdar trakasseras kristna personer helt öppet i Israel och framförallt på Jerusalems gator. Särskilt utsatta är kristna präster och nunnor som dagligen spottas i ansiktet och hånas av ortodoxa judar, utan att den israeliska polisen ingriper. Detta har gjort att många kristna inte ens törs röra sig i vissa delar av staden.

Majoriteten av alla kristna i Israel är palestinier och drabbas av samma rasistiska diskriminering som andra icke-judar i landet. Det finns över 50 lagar i landet som diskriminerar icke-judar och gör dem till andra och tredjeklassens medborgare.

Trots detta berömmer sig gärna Israel för att vara “mellanösterns enda demokrati” och att man tillåter full religionsfrihet för kristna och muslimer.

Källor:
Christian monastery in Jerusalem vandalized by alleged Jewish extremists
Discrimination & Hate Crimes Against Christian Palestinians in the Holy Land
Palestinian Christians sceptical as Israeli police ’investigate’ church attack


  • Publicerad:
    2016-01-18 14:30