KULTURMARXISM. En småbarnsmamma är upprörd över att butiker delar upp barnkläder efter kön. Nu uppmanar hon till kamp.

Lindex

Den svenska småbarnsmamman Katarina Tuvstarr Eriksson besökte nyligen en Lindex-butik för att köpa kläder till sitt barn. Kulturmarxisten Eriksson, som troligtvis under en längre tid har irriterat sig över att barnkläder indelas efter kön, exploderade när personalen hade fräckheten att fråga: ”Är det till en flicka eller pojke?”. Hon säger till Aftonbladet:

— Jag kände att ”nu får det vara nog”. Varje gång man ska köpa barnkläder frågar de samma sak. Man borde väl kunna köpa kläder utifrån vad man tycker om och inte efter kön?

Eriksson säger att hon skickade ett argt mail till Lindex och frågade om när de könsindelade barnavdelningarna kommer att upphöra, samt att hon har startat en Facebook-grupp där hon uppmanar andra föräldrar till att också skicka in protestbrev till Lindex.

I svaret som Eriksson fick från Lindex stod det att orsaken till att barnkläderna är indelade efter kön är på grund av ”kundundersökningar visar att kunderna tycker om det”. Detta tror dock inte Eriksson på, säger hon till Aftonbladet.

Källor:
Småbarnsmamman: ”Nu får det vara nog”
Kulturmarxist krever kjønnsløse barneavdelinger


  • Publicerad:
    2016-03-18 21:00