KULTURMARXISM. Barbie-tillverkaren Mattel lanserade i veckan en ny typ av docka som är könlös och ska inspirera till lek utan ”förutbestämda regler eller normer”.

Mattel lanserar nu en ny typ av leksak som utformats för att lära barnen att det inte finns ”normer eller regler” utan alla väljer fritt hur de ska vara. Skärmbild: Youtube.

För en ny skön värld behövs en ny typ av leksak. Nu lanserar Barbie-tillverkaren Mattel en ny docka som är fullständigt könlös och som ska inspirera barn att leka utan ”förbestämda regler och normer”.

Projektet med de ”könsinkluderande” dockorna kallas ”Creatable World” och har tagits fram i samarbete med ”experter, psykologer, föräldrar och barn”. Företaget ska ha fått nya värdefulla insikter om hur barn vill leka. Barnen påstås starkt efterfråga en leksak som inte ska vara utformad enligt klassiska ”könsnormer”.

— De könsinkluderande dockorna stimulerar barn att utifrån sin egen fantasi och kreativitet välja fritt hur deras docka ska se ut, säger Kim Culmone, Senior Vice President på Mattel Fashion Doll Design, i ett pressmeddelande.

De könlösa dockorna finns i sex olika modeller med olika hudfärg och kommer med ett urval av peruker och kläder, så att barnen inte ska styras av några fördomar om hur pojkar eller flickor ser ut.

— Tyvärr är barnens leksaker ofta utformade efter samhällets vuxennormer och det känns därför spännande att se den här typen av initiativ, kommenterade barn- och ungdomspsykolog Jenny Klefbom i samband med lanseringen.

Källa:
Barbie-tillverkaren lanserar könsinkluderande dockor


  • Publicerad:
    2019-10-04 15:00