VÄNSTERVÅLD. Ännu en politiskt motiverad attack har skett som tros vara kopplad till den vänsterextremistiska organisationen Revolutionära Fronten (RF).

Natten till idag gick en eller flera personer till politiskt motiverad attack mot en kvinna boende i Västerås. Man högg en yxa flertalet gånger i kvinnans lägenhetsdörr samt tömde en brandsläckare genom brevinkastet.

Daniel Lindström vid kriminalunderrättelsetjänsten i Västmanland uppger att det inte är första gången kvinnan blir trakaserad av vänsterextremister: ”Det är en ung kvinna som blivit utsatt för fjärde gången sen i april.” Tidigare skall det bland annat ha sprutats in ammoniak i kvinnans lägenhet och klottrats hotfulla meddelanden i anslutning till hennes bostad. Ett av meddelanden löd ”Nazisthora, vad var det du inte fattade förra gången?”, signerat med RF (Revolutionära Fronten). Anledningen till attackerna uppges vara att kvinnan tidigare varit tillsammans med en nationalist.

Attacken är en av flera mot nationalister i Mälardalsregionen och uppges ha varit riktade mot personer ur Svenskarnas parti. Polisen tror sig veta vilka som utfört attackerna och uppger att de agerar i grupp om fem till tio personer.

Källa:
Polisen misstänker ny vänsterextremistisk attack: ”Bara början”


  • Publicerad:
    2013-08-20 21:15