MÅNGKULTUREN. Polisen larmades vid halv fyra-tiden i natt om en överfallsvåldtäkt i centrala Umeå. En kvinna hade blivit överfallen utomhus längs med strandpromenaden vid Östra Brinkvägen. 

Västra strandpromenaden i Umeå. Foto: CC public domain.

Polisen larmades vid halv fyra-tiden i natt om en överfallsvåldtäkt i centrala Umeå. En kvinna berättade i larmsamtalet att en främmande man överfallit henne och våldtagit henne utomhus längs strandpromenaden.

Polisen har nu spärrat av ett område längs med Östra Brinkvägen i väntan på tekniker som ska undersöka brottsplatsen. Under morgonen har man hållit förhör, men ännu har ingen person frihetsberövats.

Folk som kan ha information om den inträffade händelsen uppmanas att kontakta polisen genom att ringa 114 14. I grannskapet har händelsen beskrivits som obehaglig.

— Självklart drar man öronen åt sig när man hör sådant här. Man vill inte vara ute och gå här när det är sent och mörkt. Jag promenerade här igår vid fyratiden på eftermiddagen men har inte hört något under natten, säger Siv Ullgård, boende i området, till Västerbottens-Kuriren.

Även i höstas rapporterade Nordfront om en överfallsvåldtäkt längs strandpromenaden i Umeå, också denna gången i stadsdelen Väst.


  • Publicerad:
    2021-02-13 11:35