UTRIKES Enligt en opinionsundersökning har stödet för Kanadas premiärminister Justin Trudeau minskat efter två veckor av protester.

De gångna veckornas protester mot coronarestriktionerna i Kanada har resulterat i ett minskat stöd för landets premiärminister Justin Trudeau, enligt en ny opinionsundersökning.

I dagsläget säger sig enbart 16 procent stå bakom Trudeau som premiärminister, vilket John Wright på Maru Public Opinion, som genomfört mätningen, kallar en katastrofnivå.

Det finns enligt mätningen ett stort missnöje med coronarestriktionerna, 54 procent vill avskaffa dessa helt, men samtidigt verkar en knapp majoritet inte ha någon som helst sympati med protesterna och två tredjedelar uppges inte ha något problem med om deltagarna körs bort från de platser de samlats på.

En splittring verkar också finnas bland befolkningen, då 44 procent uppger sig tycka att Trudeau provocerat missnöjda kanadensare samtidigt som 53 procent anser att han ”visat svaghet”.

Samtidigt som Trudeaus regering verkar fortsätta på den inslagna vägen avskaffas restriktionerna på allt fler håll i västvärlden. Hur detta kommer påverka situationen i Kanada återstår att se.