Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Macron följer Trumps fotspår – beordrar skapandet av rymdflotta

Av Redaktionen, 2019-07-14
redaktionen@nordfront.se

FRANKRIKE. Frankrikes president Emmanuel Macron har givit order om att skapa en rymdstyrka inom det franska flygvapnet.

Bildmontage: Från Pixabay (CC0)

I februari skrev USA:s president Donald Trump under en presidentorder om att skapa en rymdflotta inom ramen för det amerikanska flygvapnet. Samtidigt har Israel börjat göra anspråk på rymden genom att skicka upp flera så kallade mikrosatelliter. Även Kina och Ryssland har visat ett ökat militärt intresse för rymden.

Nu följer Frankrikes president, den tidigare Rothschild-bankiren Emmanuel Macron, i Trumps fotspår. Under lördagen, dagen före den franska nationaldagen, meddelade han att även Frankrike kommer att skapa en rymdavdelning inom flygvapnet.

— För att säkerställa utvecklingen och förstärkningen av vår kapacitet i rymden kommer ett rymdbefäl skapas i september, sade Macron i ett tal inför militära dignitärer.

— Vi kommer att förstärka vår kunskap om läget i rymden, vi kommer att försvara våra satelliter bättre, också på ett aktivt sätt, fortsatte han.

Rymdkapprustningen ledde i våras till FN-ledda samtal med syfte att förhindra ett eskalerande vapenskrammel, dock utan några större framgångar.

Källa:
Frankrike grundar rymdstyrka


  • Publicerad:
    2019-07-14 07:00