Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Svenske astronauten Marcus Wandt har landat på jorden

Har spenderat 18 dagar i rymden Återvänder från Internationella rymdstationen.

Nasa:s minihelikopter Ingenuity skall snart provflygas på Mars – hårdvaran och mjukvaran kan vanliga konsumenter köpa

RYMDEN. Nasa:s minihelikopter Ingenuity på Mars styrs av mjukvara med öppen källkod. Minihelikoptern är konstruerad för det hårdare klimatet på planeten Mars där det kan bli -100 grader på natten.

Judisk rymdchef: Israel har hemlig kontakt med utomjordingar

JUDISK MAKT. Den före detta israeliska rymdchefen och juden Haim Eshed påstår att Israel och USA har hemlig kontakt med utomjordingar som bor på mars. ”Mänskligheten är inte redo”.

FILM: Se när radioteleskopet från James Bond-filmen “Goldeneye” faller samman

VETENSKAP. För några dagar sedan gick ”James Bond-teleskopet” sönder. Se när det 900 ton tunga mätinstrumentet till radioteleskopet i Arecibo i Puerto Rico plötsligt kollapsar och rasar ihop.

Donald Trump lanserar ny militär gren för rymdkrigföring

UTRIKES. USA:s president Donald Trump meddelar att man nu har beslutat att grunda en ny militär gren för rymdkrigföring.

Macron följer Trumps fotspår – beordrar skapandet av rymdflotta

FRANKRIKE. Frankrikes president Emmanuel Macron har givit order om att skapa en rymdstyrka inom det franska flygvapnet.

Trump har beordrat skapandet av en rymdflotta

USA. På tisdagen skrev Donald Trump på en order om att Pentagon ska börja utveckla ett rymdförsvar. Den slutgiltiga versionen blev en underavdelning till flygvapnet snarare än en självständig del av militären som Trump inledningsvis efterfrågade.

“Förintelsen” – snart även på månen

RYMDEN. Så att även eventuella utomjordiska besökare på månen ska få höra om den judiska mytologin om ”förintelsen” har Israel beslutat att skicka en rymdkapsel till himlakroppen, innehållandes bland annat en så kallad överlevares berättelser.

Zuckerbergs satellit exploderade

UTRIKES. Mark Zuckerbergs satellit har förintats i en explosion, vilket stoppar Facebook-ägarens planer på att förse afrikaner med internet.

Lyckad landning av kosmonauter

RYMDEN. Tre rymdfarare har i morse återvänt till jorden och landat i centrala Kazakstan. Kvar på rymdstationen ISS är tre personer, två ryssar och en amerikan. Rymdexpeditionerna är ett monument över vad de nordeuropeiska folken klarar av att genomföra om de är enade, men rymdstationens verksamhet är nu hotad på grund av fiendskap mellan USA och Ryssland.