NATOKRIS Statsminister Ulf Kristersson (M) har bjudit in riksdagens partiledare för att diskutera den pågående Natokrisen för Sverige. Inför mötet uppmanade S-ledaren Magdalena Andersson Kristersson att porta SD eftersom hon menar att partiet har kopplingar till Ryssland.

Paranoian är hög hos vissa av Sveriges globalister efter att en av Rasmus Paludans koraneldningar tycks ha stoppat Sveriges mål att kunna ansluta landet till krigsalliansen Nato. Det har bland annat framkommit att Chang Frick sponsrat aktionen utanför Turkiets ambassad, samtidigt som Frick pekats ut som GRU-agent av både svenska och amerikanska proffstyckare.

Nu har statsminister Ulf Kristersson (M) bjudit in riksdagens partiledare för samtal om hur man ska lösa den diplomatiska krisen med Turkiet. Enligt Göteborgs-Posten uppmanade Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson inför mötet Kristersson att porta Sverigedemokraterna från samtalen eftersom hon anser att de utgör ett hot mot Sveriges chanser att få vara med i Nato.

-– Det jag kan konstatera är att medan jag gör allt jag kan för att stötta regeringen i det här läget, så agerar SD, som sitter i det inre kabinettet, precis tvärtom och sätter partipolitiska intressen före Sveriges intressen, sa Magdalena Andersson på väg in till mötet.

SD-ledaren Jimmie Åkesson skriver på Instagram att Anderssons utspel är ”rent trams”. Till Aftonbladet säger han att hon istället bör fokusera på Socialdemokraternas ”tydliga kopplingar till PKK”.

— Det är det som är grunden till att vi har den här komplicerade situationen med Turkiet just nu, säger Åkesson.

Magdalena Andersson gick efter mötet till mottack mot Åkesson och förklarade till Aftonbladet att SD-ledarens PKK-attack var ”det dummaste jag nånsin hört”.

— I bland tror politiker att attack är bästa försvar. Det är djupt problematiskt hur Sverigedemokraterna har agerat under den här krisen. Det är uppenbart att man satt partipolitiska intressen före Sveriges och det svenska folkets säkerhetsintressen, säger Andersson.

Hon får också inte helt oväntat stöd av C-ledaren Annie Lööf som säger att man ”i allvarliga säkerhetspolitiska lägen” inte kan ”göra sig beroende av ett ryssvänligt Sverigedemokraterna”.

— Vi är ett antal partier som gärna samarbetar med regeringen så att de inte behöver bli beroende av SD, hävdar Annie Lööf.

Om riksdagens så kallade opposition lyckas splittra regeringssamarbetet återstår att se.