PEDOFILI. Nätverket Barnas Trygghet i Norge arbetar aktivt med att avslöja och konfrontera pedofiler som via nätet söker kontakt med minderåriga.

En grupp personer har på eget initiativ tagit upp kampen mot pedofiler som via nätet söker kontakt med minderåriga med avsikten att förgripa sig på dem. Via sociala medier och chattkanaler utger de sig för att vara minderåriga för att på så sätt kunna bli kontaktade av pedofiler.

På sin hemsida skriver de följande:

Vi har som mål att påverka politiker, lagstiftare och andra till att ge barn och deras anhöriga bättre rättigheter och öka rättssäkerheten. Vi vill betona att vi aldrig tar första kontakt och uppmanar aldrig till sexuellt samtal. Vi understryker också att alla personer vi publicerar saker om är oskyldiga fram tills att de är dömda. Vi offentliggör chattloggar, text och film från händelserna men censurerar alltid personen i fråga. Detta är vi enligt lag skyldiga till att göra, annars stoppas vår verksamhet. Vi menar ändå att vårt arbete har en positiv och förhoppningsvis avskräckande effekt som gör att förgriparna tänker sig för innan de söker sexuell kontakt med minderåriga på nätet. Det är nämligen en stor risk att det är Barnas Trygghet de stöter på!

Efter att ha sett en dokumentär om ”grooming”, där vuxna tar kontakt med barn på nätet med intentionen att förgripa sig på dem, fick Stig Kalsnes idéen om att själv ta upp kampen mot pedofiler. Han startade med att lägga upp en profil på ett forum där han utgav sig för att vara en liten flicka. Det stora ntalet pedofiler chockade honom.

— När jag ser hur stor omfattningen är kan jag inte leva med att de ska komma undan med detta, säger han.

Barnas Trygghet går att hitta här på Facebook.

Källor:
ET OVERGREP KAN ØDELEGGE ET BARNS LIV
Med fokus på barnas trygghet


  • Publicerad:
    2017-04-21 13:55