DEKADENS. Under en träning hos Dackegymnasterna i Växjö fick en grupp unga flickor öva olika samlagsställningar på varandra.

Det första man möts av på Dackegymnasternas hemsida är regnbågsfärgade flaggor med texten: ”Dackegymnasterna – en förening för många”.

I torsdags deltog ett 15-tal unga flickor på den sista gymnastikövning för säsongen hos Dackegymnasterna i Växjö. Träningen kom dock att bli tämligen annorlunda än de hade tänkt sig då de tre unga tränarna föreslog att flickorna skulle öva samlagsställningar på varandra under träningen.

— De ska ha hållit på i över en timme, barnen skulle demonstrera olika sexställningar på varandra. När dottern kom hem igår rabblade hon upp missionären, doggystyle, 69:an, ja hon räknade upp flera. Sedan skulle de tävla om vem som juckade och hånglade bäst, säger en pappa till en av flickorna.

Tränarna som höll i träningen ska ha varit både män och kvinnor och innan flickorna fick gå hem kom de med en uppmaning:

Nu går ni inte hem och berättar detta för föräldrarna för då får vi sparken.

— Det är helt sjukt. Man är förbannad och upprörd. Vi betalar många tusen för att hon ska vara med i Dackegymnasterna och så blir det så här jävla dumt, säger pappan.

— Vi ska prata med tränarna och ta upp det som hänt. Självklart ska det inte gå till så här. De här ledarna är duktiga. De ville hitta på något roligt och så blev det så här fel, säger Fredrik Bernhardsson, ordförande i Dackegymnasterna, och fortsätter:

— De kanske inte hade sitt bästa omdöme när de gjorde detta. Men vi behöver unga ledare, men vi behöver också hjälpa dem att förstå vad som funkar och inte funkar.

Dackegymnasterna är en ideell förening som är ansluten till Svenska Gymnastikförbundet och verksamheten består av barn- och ungdomsgymnastik från 4 år och uppåt.

Källor:
Flickor tränade samlagsställningar hos Dackegymnasterna
Dackegymnasterna


  • Publicerad:
    2017-05-27 14:30