KULTUR. Mel Gibson spelar en av huvudkaraktärerna i den nya filmen ”Rothchilds”, något som får judiska Hollywood att se rött.

Mel Gibson.

I den nya mörka komedin ”Rothchilds” – snarlikt namnet på den mäktiga och judiska bankirfamiljen Rothschilds – spelar Mel Gibson karaktären Whitelaw Rothchild, enligt DN ”en vresig patriark”.

Men att Gibson är med i en film som skildrar en mäktig och rik bankirfamilj har inte fallit i god jord hos mäktiga judar. Detta då den australiensiske skådespelaren tidigare kritiserat judisk makt.

Tidningen New Yorkers judiska film- och tv-kritiker Emily Nussbaum skriver exempelvis att det är ”uppriktigt upprörande att han är med i filmen” och att hon ”förstår det verkligen inte”.

På Twitter hävdar Nussbaum dessutom att Gibson ska ha kallat Winona Ryder för en ”ugnsundvikare” [oven-dodger].

Mel Gibsons publicist Alan Nierob hävdar dock att filmens rika och mäktiga bankirfamilj ”Rothchilds” eventuella likheter med verklighetens rika och mäktiga bankirfamilj Rothschilds bara är slumpartade.

2004 hade Mel Gibsons film ”The Passion of the Christ” världspremiär, vilket väckte stor uppståndelse då filmen visade hur judarna låg bakom Jesus död. Gibson vägrade dock be om ursäkt för hur han skildrat passionen och filmen kom att bli den mest sålda kristna filmen i historien.

The Daily Beast har utan framgång försökt att nå familjen Rothschilds representanter för en kommentar.

Källor:
Mel Gibsons nya film ”Rothchild” anklagas för antisemitism
Mel Gibson’s Rep. Claims Controversial ‘Rothchild’ Movie Is ‘Completely Unrelated’ to the Rothschild Family


  • Publicerad:
    2019-05-15 09:00