INRIKES. Efter att en av Miljöpartiets riksdagsledamöter, Stefan Nilsson, anklagats för att ha sextrakasserat flera kvinnor samt ett spädbarn så lämnar han nu partiet, men stannar kvar i riksdagen som politisk vilde.

Stefan Nilsson.

Riksdagsledamoten Stefan Nilsson lämnar nu Miljöpartiet efter anklagelser om att ha sexuellt ofredat ett flertal kvinnor och ett spädbarn. Han har även anklagats för sextrakasserier tidigare, dock utan att de lett någonvart.

— Det har varit känt för personer i ledande positioner inom partiet i minst tio år. Att man skulle akta sig för den här riksdagsledamoten var bland det första jag fick höra när jag började engagera mig i partiet, berättar en person med hög position inom Miljöpartiet för DN.

Incidenten med spädbarnet ska ha ägt rum 2014 när han var på lunch med en kvinnlig medlem i Miljöpartiet och hennes fem månader gamla dotter. Han ska då ha lyft upp dottern och stoppat sin tunga i hennes mun. Händelsen polisanmäldes men lades ner. Nilsson själv hävdar dock att det aldrig hänt, och meddelar att han anmält kvinnan för grovt förtal.

— Det som beskrivs om barnet har aldrig hänt. Vi åt lunch på en restaurang och ett och ett halvt år senare hörde hon av sig till partiet. Min gruppledare bjöd in till ett trepartssamtal med henne och mej men hon tackade nej, meddelar han via sin pressekreterare till tidningen.

Miljöpartiet meddelar via sin pressekreterare Amanda Lind att de ”beklagar att han tagit beslutet att stanna kvar i riksdagen” och att ”han borde ställt sin plats för förfogande”.

Källor:
Riksdagsledamot för Miljöpartiet utreds för sexuella trakasserier – tar timeout
MP-toppen tar timeout men nekar till anklagelserna
Stefan Nilsson lämnar MP efter anklagelser – blir vilde


  • Publicerad:
    2017-11-28 18:45