INRIKES. Miljöpartiet har nu meddelat att de vill öka invandringen till Sverige igen, trots att partiet i slutet av 2015 presenterade sin flyktingplan för att minska antalet asylsökare i Sverige.

Miljöpartiet anordnar just nu sin årliga kongress i Linköping där det redan har lagts flera motioner för en större asylinvandring och amnesti för så kallade ensamkommande barn. Partiets Maria Ferm, som sitter med i partistyrelsen, säger att regeringen redan har öppnat upp för en mer ”generösare” invandring.

Bland annat ville partistyrelsen att ”barnen” som anlände 2015 ska få en ny chans till prövning i sina ärenden men utan ett löfte om att stanna för gott. Grön Ungdom däremot krävde att alla direkt skulle beviljas permanent uppehållstillstånd, utan prövning. Efter en omröstning om kravet så vann ja-sidan med 128 röster mot 121 under lördagen.

Enligt Ferm var situationen år 2015 inte hållbar men enligt henne är det inte invandringen i sig som är problemet utan att det var ”byråkratin” inom svenska myndigheter och kommuner som inte klarade av att hantera den enorma massinvandringen det året.

— Därför behöver vi genomföra förändringar som kan göra att våra system är anpassade efter verkligheten. Människor kommer fortsätta att fly och vi behöver hitta system som gör att vi som land kan hantera det bättre, säger Ferm.

Vidare säger Ferm att man inom Miljöpartiet är helt överens om att öka invandringen och att partiet vill att de så kallade asylinvandrare ska kunna etableras direkt när de kommer till Sverige. Enligt Ferm kommer det svenska folket inte att ha något emot en ökad massinvandring, så länge mottagningssystemet fungerar bra. Då kommer stödet för en ökad invandring att vara stor, menar hon.

Exakt hur Miljöpartiet ska bygga om systemet för att lyckas etablera de tiotusentals invandrare som kommer till Sverige är oklart.

Källa:
MP: Så ska Sverige kunna ta emot fler flyktingar


  • Publicerad:
    2017-05-29 08:30