USA. Chris Watts dömdes till livstids fängelse efter att ha mördat sin gravida fru och deras två gemensamma döttrar. Efter att ha uppmärksammats i en Netflix-dokumentär strömmar nu kärleksbreven in till honom.


Trailer till Netflix-dokumentären som gjort familjemördaren Chris Watts till en kändis som får kärleksbrev av kvinnor.

Det var i augusti 2018 som amerikanen Chris Watts ströp sin fru Shannon Watts i deras gemensamma hem. Sedan tog han fruns döda kropp och deras två gemensamma döttrar, 3 och 4 år gamla, till ett oljefält där han också arbetade. Där kvävde han döttrarna med en filt och dumpade deras kroppar i en oljetank medan han begravde fruns kropp i närheten.

Shannon var vid tiden för mordet gravid med Chris son, vilket han kände till, och Chris Watts dömdes till fem livstidsdomar för morden, utan möjlighet att friges villkorligt.

Det spektakulära familjemordet har nyligen uppmärksammats av Netflix i dokumentären American Murderer: The Family Next Door. I dokumentären får man bland annat ta del av familjens hemmavideor, som visar en lycklig familj som ser framemot tillökning.

Shannons familjevideos och liv på sociala medier var dock bara en fasad. I verkligheten hade Chris Watts ledsnat på frun, som försatt familjen i konkurs två gånger, och ville separera från henne. Han hade redan skaffat en ny kvinna och Shannon verkar ha mördats för att hon vägrade gå med på skilsmässa. Inledningsvis försökte han hävda att det var Shannon som mördat döttrarna och att han ströp henne som ett svar på detta, något som han senare kom att backa från.

Efter Netflix-dokumentären har Chris Watts fått flera kärleksbrev av kvinnor, rapporterar Fox News.

— Han fick många brev till att börja med, berättar en källa som talat med Watts.

— Många av dem var från kvinnor som tyckte att han var stilig och kände medlidande för honom. Han hade inget bättre för sig, så han skrev tillbaka och fick brevvänner.  Ett par av dem stod ut och de har fortsatt hålla kontakt, fortsätter källan.

På fråga om kvinnorna tycks ha några problem med att Watts mördade sin familj svarar källan:

— Tro det eller ej, men nej. De känner medlidande med honom trots det han har gjort.

Förutom brev från kärlekskranka kvinnor har Chris Watts även fått ett fåtal hotfulla brev och brev från religiösa människor som meddelar att han finns i deras böner.


  • Publicerad:
    2020-10-10 14:00