INRIKES. Efter att mördaren Abdirizak Osman rymt från en permission har polisen utfärdat rikslarm efter honom. Men istället för att hjälpa polisen censurerar lögnmedia bilden på gärningsmannen.

Mördaren Abdirizak Osman. Foto: Twitter.

Det var i tisdags som den morddömde rasfrämlingen Abdirizak Osman rymde från en bevakad permission vid Hede Fashion Outlet i Kungsbacka. Två yngre män anlände i en taxi för att hjälpa Osman att rymma.

Dessa två personerna har nu anhållits misstänkta för främjande av flykt, men Osman själv är inte funnen, utan är fortfarande på fri fot. Osman är sedan tidigare dömd till tre års ungdomsvård för att ha avrättat en 25-årig man på en pizzeria i Rinkeby genom att skjuta honom med flera skott i både huvudet och halsen.

Polisen har utfärdat rikslarm efter mördaren, men lögnmedia som Aftonbladet och Expressen gör det inte enklare för allmänheten att hitta rymlingen. Detta eftersom de båda tidningarna har dolt mördarens identitet genom att censurera hans ansikte på bilden.

Som vanligt prioriterar lögnmedia att skydda brottsliga rasfrämlingar, snarare än att hjälpa till att skydda allmänheten.

Handlar det istället om att aktivister från Nordiska motståndsrörelsen är misstänkta för brott, tvekar Expressen inte att hänga ut folk med namn och bild, trots att dessa ännu inte är dömda.


  • Publicerad:
    2020-07-24 19:20