MÅNADSRAPPORT. Under januari månad har våra aktivister slagit alla rekord. När man blickar tillbaka på månaden är det faktiskt svårt att få superlativen att räcka till.

Under årets första månad har kamprapporterna haglat in. En bit över 100 rapporter har kommit in från norr till söder som berättar om affischeringar, studiecirklar, flygbladsutdelningar, fysisk träning, uppsatta klistermärken, friluftsaktiviteter, sprayningar med mall, möten, avspärrade byggnader, banderolluppsättningar, konfettispridning och offentliga namninsamlingsaktiviteter.

Det sistnämnda, offentliga namninsamlingar, rapporterades det in om redan efter årets första helg och totalt sett har det genomförts 32 stycken under månaden i bland annat Stockholm, Göteborg, Kristianstad, Borlänge, Östersund, Nykvarn, Ullared, Örebro, Bollnäs, Skellefteå, Uppsala, Södertälje och Söderhamn.

kollage-namnins

Det är alltså mer än en aktivitet om dagen där våra aktivister stått offentligt på gator och torg i ur och skur för att debattera nationalsocialism med folket, sätta ansikten på våra ideal och samla in namnunderskrifter. Hade alla människor som uttryckt sig positivt om Motståndsrörelsen under alla namninsamlingar som genomförts också vågat skriva under så vågar jag lova att vi hade haft tiotusen underskrifter vid detta laget!

Några som verkligen bör ha en extra klapp på axeln för sin otroligt höga aktivitetsnivå är åter igen våra kamrater i Stockholm som förutom att vara aktiva i kranskommuner också rapporterat in ett 30-tal aktiviteter från huvudstaden. Under månaden publicerades en intervju här på Nordfront med en av alla dessa föredömliga aktivister som du kan läsa här utifall du missat den.

Stockholmsaktivisterna stod även för årets första aktivitet, en skogsvistelse redan på nyårsdagen, och en av januari månads sista aktiviteter då de bland annat höll korta tal för allmänheten i samband med att konfetti med denna sidas adress regnade ut över folket.

stockholm

Extra uppmärksammad blev den aktivism som utfördes på ”Förintelsens minnesdag” där Motståndsrörelsens nya spärrband användes för att spärra av underrättelsetjänsten EXPO:s kontor tillsammans med bland annat flera tidningsredaktioner runt om i landet.

kollage

Under månaden har också tre stycken föredrag anordnats. I Göteborg och Dalarna med Pär Öberg och i Stockholm med Nordiska motståndsrörelsens ledare Klas Lund. Det sistnämnda var helt öppet för allmänheten och utannonserades i förväg på bland annat denna sida och genom uppsatta banderoller. Även detta ledde till en del spektakel från media.

fram-460x135

Basaktivism har under månaden, förutom i tidigare uppmärksammade städer också genomförts i Varberg, Åmål, Emmaboda, Växjö, Hallsberg, Uddevalla, Åre och Bromölla för att nämna några av alla de kommuner där kampen förts.

Annat av intresse som hänt under månaden är att Niklas Frosts resningsansökan till Högsta domstolen lämnats in, att Pär Öberg hållit tal i kommunfullmäktige och att Fredrik Vejdeland varit i hovrätten åtalad för hets mot folkgrupp i egenskap av ansvarig utgivare för Nordfront. I rätten höll Vejdeland ett försvarstal för nationalsocialismen som jag varmt rekommenderar alla våra läsare som vill veta mer om vår ideologi att ta del av här.

I Norge har det rapporterats om ett trettiotal aktiviteter i Bergen, Trondheim, Kristiansand, Oslo och Fredrikstad. Även här spärrades några av vårt folks fienders byggnader av den 27/1.

I Finland har media skrikit sig hesa om organisationen under flera omgångar. Först för att SUPO, den finska säkerhetspolisen, i sin årsrapport uttalade sig om Motståndsrörelsen. Efter att denna rapport utkommit skrev media att Finska motståndsrörelsen är landets bäst organiserade ”extremistorganisation”.

Senare omtalades organisationen i samband med en snyftartikel om landets judar där Motståndsrörelsen var den enda anledningen som nämndes vid namn till den ökade ”antisemitismen” i Finland. Sist och mest omskrivet har Motståndsrörelsen i Finland varit i samband med den rättegång som hölls mot två av organisationens aktivister.

Även i Finland har det förutom friluftsaktiviteter, fysisk träning och basaktivism, hållits riktad aktivism på ”Förintelsens minnesdag”. Finska aktivister deltog också på den grekiska IMIA-marschen med Gyllene gryning.

imia fmr 1

Januari månad år 2015 är Svenska motståndsrörelsens troligtvis mest aktiva månad sedan grundandet av organisationen. Jag har personligen alltid hållit offentliga aktiviteter som de absolut viktigaste för att föra fram våra visioner. Vi har inget att skämmas över och inget att vara rädda för och genom samtal med vanliga svenskar på gatorna tror jag vi bäst tar bort alla fördomar om vår kamp och kan få medhåll från människor som tidigare trott de är emot oss.

Med mer än en offentlig aktivitet om dagen och i ett tjugotal olika kommuner är åtminstone jag oerhört stolt över organisationen jag tillhör och de kämpande kamraterna vid min sida. Då är som sagt denna offentliga aktivism ändå bara en liten del av allt det som utförts under månaden.

Året är 2015 och Nordiska motståndsrörelsen står starkare än någonsin!

600


  • Publicerad:
    2015-02-08 13:02