Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Muslimsk kulturförening upprörda efter protester mot moskébygge i Karlstad

Av Redaktionen, 2016-12-15
redaktionen@nordfront.se

KARLSTAD. En planerad moské på stadsdelen Rud i Karlstad rör upp känslor och cirka 400 personer har protesterat mot bygget. Nu går Islamiska kulturföreningen i Karlstad till motangrepp och uppmanar sina medlemmar att rösta för bygget i en omröstning i Nya Wermlands-Tidningen.

Detaljplan för

En skiss över hur moskén kan tänkas se ut.

Islamiska kulturföreningen i Karlstad uppmanar sina medlemmar att rösta för det planerade moskébygget efter att många Karlstadsbor protesterat och funderat att flytta från stadsdelen Rud efter planerna om en moské på 1 000 kvadratmeter offentliggjorts.

I bostadsområdet Rud i norra Karlstad är det många som känner oro att det planerade bygget ska skapa oroligheter och föra med sig brottslighet som hot och våld och vill helst inte se det byggas just i deras område.

— Alla på Rud pratar om moskén. I butiken, på promenaden. Det kommer att bli uppror om bygget godkänns, säger en äldre dam boendes i området.

Imorgon fredag är sista dagen för allmänheten att lämna in synpunkter på kommunens förslag till detaljplan för den fastighet där moskén är planerad att byggas.

För tillfället pågår det ett röstningskrig i Nya Wermlands-Tidningen efter att  Facebookgruppen “Islamiska kulturföreningen i Karlstad” uppmanat sina medlemmar att rösta för bygget och Facebookgruppen “NEJ TACK ! Till moské i Sverige” uppmanar sina medlemmar att rösta emot bygget.

Källor:
Tycker du att det ska byggas en moské?
Planerade moskébygget väcker starka känslor


  • Publicerad:
    2016-12-15 20:00