POLITISKT VÅLD En AFD-kandidat i Mannheim blev knivhuggen under tisdagskvällen efter att ha konfronterat en man som rev ner partiets valaffischer. Attacken kommer bara några dagar efter det senaste attentatet där en rasfrämling knivhögg en islamkritisk aktivist i samma stad.

Heinrich Koch, kandidat för Alternative für Deutschland (AFD) i lokalvalet i Mannheim, blev knivhuggen klockan 22.45 på tisdagskvällen. Han ska klarat sig med skärskador, och en 25-årig misstänkt gärningsman har gripits. Enligt Göteborgsposten var ytterligare två personer inblandade i attacken, men de är fortfarande på fri fot.

Knivattacken inträffade när Koch såg någon riva ner partiets valaffischer och konfronterade personen. Det var då han blev attackerad och knivskuren. Den 62-årige politikern filmade själv när han sprang efter gärningsmannen och blev attackerad.

– Vi är chockade och bestörta, säger AFD-företrädaren Markus Frohnmaier.

Rev ner valaffischer

Enligt polisen i Mannheim anlände Heinrich Koch till platsen efter att ha fått höra att en man klippte ner valaffischer. Polisen meddelar att den 25-årige misstänkta visade ”tydliga tecken på psykisk ohälsa” och har förts till en rättspsykiatrisk anläggning.

Detta är den andra knivattacken i Mannheim på mindre än en vecka. I fredags attackerades en känd islamkritisk aktivist innan ett torgmöte, och ytterligare fyra personer samt en polis skadades. Gärningsmannen greps kort därefter, men polismannen avled av sina skador på söndagen.

I en video som filmats av Koch själv och publicerats på Twitter kan man se hur han konfronterar den man som sedermera knivhögg honom.