KULTUR Efter endast en säsong lägger Netflix ned serien Q-Force, som handlar om en grupp ”hbtq-spioner”. Bland annat sägs det bero på att seriens påstådda humor inte har gått hem hos tittarna.

Trailer till den nu nedlagda homoserien Q-Force.

Nyligen kom beskedet att HBO tvingades lägga ned storfilmen ”Batgirl”, som med ”afrolatinsk” Batman med en transvestit till sidekick skulle ha blivit en av historiens mest politisk tkorrekta superhjätefilmer.

Nu har även Netflix gett besked om att den animerade hbtq-serien Q-Force läggs ned efter endast en säsong. Serien kretsar kring en grupp ”hbtq-spioner” som leds av en homosexuell hemlig agent vid namn ”Agent Mary” som jämförts med en bögig version av James Bond.

Serien blev aldrig riktigt populär och på Rotten Tomatoes kan man läsa att ”Q-Force har hjärtat på rätt ställe, men förlegade stereotyper och en allmän brist på humor gör att detta animerade actionäventyr faller platt”.

Netflix brottas just nu med stora förluster, efter att ha tjänat miljarder på pandemin. Lagom till pandemins slut valde man frivilligt att stänga av 700 000 betalande kunder i Ryssland på grund av kriget i Ukraina, samtidigt som människor i många andra länder för första gången på länge kan göra annat än att sitta hemma och titta på Netflix. Detta anges också som en orsak till att man tvingas avrunda mindre populära projekt.