KULTUR Det blir ingen ny ”afrolatinsk” och kvinnlig Batman, trots att Warner Bros redan spenderat närmare en miljard kronor på filmen ”Batgirl”. Anledningen är att den kommer att bli alldeles för dyr.

Hollywood-bolaget Warner Bros nya storfilm ”Batgirl” – på Internet även känd som ”Blackgirl” – skulle bli den ultimata PK-filmen i en tid där Hollywood tycks sakna förmåga att gå utanför de kulturmarxistiska ramarna. I filmen skulle Batman vara en ”afrolatinsk” kvinna med en transvestit som sidekick. Manuset hade dessutom författats av en radikalfeminist och hela spektaklet skulle regisseras av två arabiska bröder.

Men efter en förhandsvisning visade det sig att publikens reaktioner på filmen var så dålig att Warner Bros helt enkelt tvingas skrota hela projektet, skriver New York Post. Beslutet att lägga ned filmprojektet tas trots att filmen i princip redan är klar. ”Batgirl” kommer alltså varken att visas på bio eller streamas på HBO Max som planerat.

Warners Bros hade redan officiellt spenderat motsvarande en miljard kronor på projektet, medan andra rykten säger att man lagt ut betydligt mer än så. PK-filmen ”Batgirl” blir därmed en av filmhistoriens dyraste fiaskon.