UTRIKES. Israeliska försvarsmaktens vänner samlade in pengar till stöd för ockupationsmaktens soldater i Palestina.


”Vi står tillsammans” och ”Vi tjänar varandra” står det i strålkastarljuset på både hebreiska och engelska. Foto: Twitter.

I mitten av oktober höll FIDF (Israeliska försvarsmaktens vänner) en gala i New York till förmån för den israeliska försvarsmakten. Galan samlade in 32 miljoner dollar åt delar av Israels ockupationsstyrkor.

1 200 företagare verksamma i USA närvarade vid galan, liksom så kallade filantroper och nyckelfigurer från Israels etablissemang. Dessa inkluderade Israels FN-ambassadör, Danny Dannon, och Israels generalkonsul i New York, Dani Dayan. En chef inom israeliska armén, Gadi Eisenkot, skulle också ha närvarat men kallades hastigt till Israel mitt i en upptrappning av israeliska flygattacker som utfördes på Gazaremsan samma dag galan hölls den 17 oktober.

En av de största välgörarna på galan var Or Lachayal, en organisation som syftar till att ”stärka den judiska identiteten i Israels armé”, som lovade att skänka 2,5 miljoner dollar. Organisationen Nefesh B’Nefesh som arbetar för judisk immigration till Israel lovade skänka 1,3 miljoner dollar, rapporterar den israeliska radiostationen Arutz Sheva.

Enligt FIDF:s hemsida har organisationen 20 kontor i USA och Panama. FIDF har sedan länge ägnat sig åt att samla in pengar åt de israeliska styrkorna, pengar som går till ”utbildning, kulturella, sociala tjänster och rekreationsändamål” åt israeliska soldater.

Källa:
New York Gala raises $32m for Israel army


  • Publicerad:
    2018-10-26 18:30