BROTT. Den tidigare polismannen Eirik Jensen, 60 år, har dömts till fängelse i 21 år för grovt narkotikabrott. Han ska ha hjälpt till att smuggla 13,9 ton hasch och tog emot mutor på över två miljoner norska kronor.

Det var under måndagen som den 60-årige före detta polismannen Eirik Jensen dömdes till 21 års fängelse för grovt narkotikabrott. Detta efter att Oslos tingsrätt ansåg att det stod klart att Jensen gjort sig skyldig till att smuggla in 13,9 ton hasch och mottagit mutor på över två miljoner norska kronor.

Jensen och hans fru och grät medan domen, som var över 105 sidor lång, lästes upp. Hans medbrottsling Gjermund Cappelen, som var den som stod för smugglandet, dömdes till 15 års fängelse.

— Det är helt enastående i norsk rätt att en polisman med den ställningen som Jensen haft gått in så djupt och medvetet i ett av de största narkotikabrotten i norsk rättshistoria, läste domaren Kim Heger upp under måndagen.

Jensen greps i februari 2014 och har hunnit gå i pension innan domen avkunnades. Både Eirik Jensen och Gjermund Cappelen överväger att överklaga domen.

Källa:
Norsk polis dömd till 21 års fängelse


  • Publicerad:
    2017-09-19 07:00