GREKLAND. Det grekiska parlamentet väljer nu att införa hårdare lagar mot så kallad rasism, detta i efterdyningarna av fängslandet av nationalistpartiet Gyllene grynings ledare.

Det folkligt förankrade partiet Gyllene gryning har under lång tid utsatts för en rad komplotter i syfte att fängsla dess politiker, nu gör man det ännu svårare för en nationalistisk resning i Grekland efter att ha infört en ny ”antirasistisk” lag.

Den nya lagen skärper straffen för olika påstått rasistiska brott, bland annat skärper man maxstraffet för anstiftan till hatbrott från två till tre år. Man kommer även låta åklagare driva utredningar trots att inget brott har anmälts till myndigheterna. Även böterna höjs för grupper som ägnar sig åt påstådda brott med rasistiskt motiv till 916 000 kronor.

Lagen innebär även att det från och med nu är olagligt att ifrågasätta den påstådda förintelsen där sex miljoner judar ska ha gasats ihjäl i gaskammare under Andra världskriget. Det är även förbjudet att förringa andra krigsbrott som det tyska folket påstås ha begått.

Källa:
Ny grekisk lag mot rasism


  • Publicerad:
    2014-09-11 19:15