MASSINVANDRING. En ny grekisk lag om samliv och äktenskap missbrukas för att ge illegala invandrare uppehållstillstånd.

För att säkra homorättigheter i Grekland har landets parlament nyligen klubbat igenom en lag om samliv och äktenskap. Den nya lagen var menad att ge människor som bor tillsammans samma juridiska rättigheter som personer som ingått äktenskap.

Nu ser det emellertid ut som att den nya lagen redan har missbrukats efter att det avslöjats att kvinnor har skrivit samboavtal med illegala invandrare, som nu kan få uppehållstillstånd i Grekland, och därmed även i hela EU. Det är okänt hur många invandrare som är involverade, men det kan vara tal om tusentals individer.

Den grekiska parlamentsledamoten Giannis Lagos från nationalistiska Gyllene Gryning har avslöjat att Atens kommun, likväl som många andra lokala myndigheter, inte genomför de riktiga kontrollerna av de inlämnade dokument som krävs för att få ett samlivsavtal godkänt. Som en konsekvens kan många illegala invandrare således ha fått uppehållstillstånd på falska grunder med hjälp av grekiska kvinnor som man ingått avtal med.

Lagos har lämnar in en talan till en åklagare som ska undersöka saken grundligt och ställa folk till svars där de har fuskat.

— Vi vill inte låta detta ske. Vi vill fortsätta att kämpa mot islamiseringen av vårt land. Vi kämpar för Grekland och vi kämpar för kristendomen, kommenterar Lagos till partiets webbtidning.

Källa:
Falske samlivsavtaler kan ha gitt tusenvis av ulovlige innvandrere opphold i EU


  • Publicerad:
    2018-03-10 11:00