POLITIK. Expressens och Demoskops första väljarbarometer för 2016 visar att stödet för Miljöpartiet bara fortsätter att sjunka. Hade det varit val idag hade partiet endast fått 5,7 procent, vilket är den sämsta siffran för partiet sedan 2009.

En mätning som nyligen genomfördes av Expressen och Demoskop visar att stödet för Miljöpartiet bara fortsätter att sjunka. Hade det varit val i Sverige idag, hade partiet endast fått 5,7 procent av rösterna. Detta kan jämföras med valresultatet 2014, som beskrevs som en ”stor besvikelse” av ledande MP-företrädare när partiet endast fick 6,89 procent.

Missnöjet inom partiet är stort och många ledande partimedlemmar menar att språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin borde ha lämnat regeringen när ID-kontrollerna infördes i samband med att massinvandringen till Sverige ökade.

Författaren och publicisten Bertil Torekull är en dem som anser att språkrören borde ha lämnat regeringen.

— Det sa jag redan i december 2014, och sedan dess har jag fått rätt på varje punkt. Miljöpartiet har förlorat sin själ och drunknat i en gemenskap som man gick in i för att man trodde att man skulle göra ett stort valresultat, säger Torekull.

Vänsterpartiet backade också i mätningen med 1,2 procentenheter samt Kristdemokraterna som nu är nere på 2,9 procent.

Källa:
Här är Miljöpartiets nya skräcksiffra


  • Publicerad:
    2016-01-15 10:00