MEDIA. Systemmedier i kampanj för att skydda Antifa och extremvänstern.

Sedan Donald Trump aviserade att han avser att terrorstämpla Antifa har liberala systemmedier världen över drivit en regelrätt kampanj för att skydda vänsterextremisterna. I otaliga artiklar sedan dess har systemmedierna försökt påverka opinionen och lagstiftarna med att det är omöjligt att terrorstämpla Antifa då det inte är en regelrätt grupp. I CNN kallas bland annat Trumps förslag för ”galet” medan New York Times presenterar en granskning tillika förtäckt hyllning av Antifa där medlemmarna beskrivs som ”fredliga” men där våldet som ändå används kan rättfärdigas.

Under gårdagen presenterade nyhetsbyrån Associated Press en så kallad granskning som går ut på att de som arresteras i Black Lives Matter-protesterna inte är vänsterradikaler. AP har enligt egen utsago gått igenom ”tusentals dokument” och där funnit att ”de flesta som arresterats i protesterna är inte vänsterradikaler”.

En sak som gör rapporten mindre trovärdig redan från början är att det är svårt att veta vem som är vänsterextremist, detta i synnerhet då det är en vänsterextremistisk taktik att hålla sin koppling till rörelser som Antifa hemlig. En annan sak är att det överhuvudtaget inte presenteras några siffror för att belägga sitt påstående. Följande får vi ”veta” av rapporten:

Några av dem som står inför anklagelser delar utan tvekan vänsteruppfattningar.

Vissa tilltalade har kört till protester från en annan delstat.

Vissa har kriminalregister och bar olagliga vapen.

Andra anklagas för att använda protesterna som en möjlighet att stjäla eller skapa kaos.

Många har inte haft några tidigare problem med lagen och har inga uppenbara band till Antifa.

Högerextremistiska demonstranter har också arresterats och åtalats.

Trots att AP till synes mörkar sanningen genom att uttrycka sig diffust utgör antal åtalade och dömda inga belägg för att extremvänstern saknar koppling till det våld som sker i samband med protesterna. En granskning från National Justice visar hur medlemmar i Antifa och andra vänsterextrema grupper organiserar våldet och uppviglar till det på sociala medier som en del av sin taktik att skapa kaos och förödelse i det amerikanska samhället.


  • Publicerad:
    2020-10-21 13:05