MASSINVANDRING. Över 2000 personer sökte asyl i Sverige igår. Antalet asylsökande förväntas bli fler denna vecka än förra veckan, som tog emot över 10 000 asylsökningar.

Under måndagen sökte 2 160 personer asyl i Sverige. Det är det högsta antalet hittills och under de senaste sju dagarna har 10 822 asylansökningar gjorts, meddelade Migrationsverket under tisdagen.

— Vi ser en rörelse från Tyskland till Sverige och Tyskland har cirka 200 000 oregistrerade flyktingar. Väderleken påverkar inte eftersom avståndet är så kort, säger Fredrik Bengtsson, presschef på Migrationsverket.

Migrationsverket meddelar också också att antalet asylsökande kommer att bli något högre än förra veckan och de beklagar sig även över bristen på boenden till de nyanlända invandrare som kommer till Sverige.

En av orsakerna till att det är svårt att hitta boenden är för att man har förlorat hundratals boendeplatser den senaste tiden, eftersom försäkringsbolag inte vill försäkra boendena.Varför försäkringsbolagen inte vill försäkra boendena är på grund av den senaste tidens anlagda bränder på asylboenden runtom i Sverige.

— Vi har det väldigt svettigt. Allt som går åt fel håll är ju negativt, vi vill ju att alla som kan hjälpa oss ska kunna göra det. säger Willis Åberg, avdelningschef på Migrationsverket.

Källa:
Ny rekordsiffra: 2 160 flyktingar på en dag


  • Publicerad:
    2015-11-10 12:00