Asylboendet i Påskallavik som strax efter att det öppnats i november blev vandaliserat, då flera hakkors målades på fasaden, har nu fått påhälsning igen. Flera stenar med målade hakkors kastades genom fönsterrutorna in i en lägenhet.

Bild från attentatet i november.

Bild från attentatet i november.

Det var under natten till lördagen den 5 januari som någon eller några kastade stenar som slog sönder tre fönster och sedan fortsatte in i lägenheten. Ingen kom till skada vid attacken men polisen ser allvarligt på det inträffade.

Enligt Conny Evertsson, förundersökningsledare vid polisen, är brottet rubricerat som hets mot folkgrupp och framkallande av fara. Han uppger att asylanterna mår bra, men känner obehag och upplyser om att polisen cirkulerar i området så ofta de kan. De har ännu inte några misstänkta ”men är väldigt tacksamma för att få in tips från allmänheten”.

Lars Borgemo vid migrationsverket vill inte gå in på om ytterligare insatser kommer göras, men säger också att man satte in bevakningstjänst vid liknande händelser i Kristdala.

”Varje situation kräver sin insats och vi gör insatser, men jag vill inte gå in på vad vi gör för något”, säger en bedrövad Borgemo.

Mer om Påskallavik: Nordfront kontaktade karriärssosse


  • Publicerad:
    2013-01-10 19:55