GREKLAND. Enligt de preliminära siffrorna från det grekiska nyvalet ser Gyllene gryning ut att få lite över sex procent av rösterna. Detta innebär att partiet blir Greklands tredje största parti!

Rösterna i dagens grekiska nyval har nu börjat räknas och enligt de preliminära siffrorna ser det nationalistiska partiet Gyllene gryning ut att få strax över 6,3 procent, vilket är en minskning med nästan en procent mot för förra valet. Men med över sex procent av rösterna har man ändå säkrat platsen som Greklands tredje största parti.

Partiet anklagar nu grekisk massmedia för att manipulera de preliminära siffrorna med vilje:

Gyllene gryning är det tredje största politiska partiet och med en procentsats högre än den från 2012 års val. De välbetalda opinionsundersökarna tillhörande systemet kommer lida ett stort nederlag.

Systemet har ordnat så att de preliminära siffrorna som presenteras av massmedia är manipulerade. När väl det slutgiltiga valresultatet presenteras av valmyndigheten kommer systemet och massmedia ännu en gång vara förödmjukade och komma med dåliga ursäkter så som att det är statistiska fel etc.

Låt systemet roa sig de närmsta timmarna.

Samtidigt blir det vänsterradikala partiet Syriza landets största parti med cirka 35 procent av rösterna jämfört med valet 2012 då man fick 26,9 procent. Därmed får partiet troligtvis egen majoritet i parlamentet då det största partiet får extra mandat.

Det nuvarande regeringspartiet Ny demokrati ser ut att få 28 procent, en minskning med cirka två procent.

Nordfront rapporterar när det slutgiltiga valresultatet har kommit.

Källor:
Ekathimerini
ETHNIKISMOS.NET: Golden Dawn has secured third place- The Channels and the Pollsters are Falsifying the Exit Polls


  • Publicerad:
    2015-01-25 22:55