Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nordfronts läsare: Gyllene grynings valresultat var en framgång

Av Redaktionen, 2015-02-02
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. Gyllene gryning fick ”bara” 6,3 procent i Greklands nyval vilket är en liten tillbakagång jämfört med det senaste parlamentsvalet. Men detta var ändå en framgång menar Nordfronts läsare.

goldendawn

Gyllene gryning fick ”bara” 6,3 procent i Greklands nyval vilket är en tillbakagång med 0,6 procentenheter jämfört med det senaste parlamentsvalet. Partiets ledare Nikolaos Michaloliakos betraktar dock resultatet som en seger eftersom Gyllene gryning nu blir landets tredje största parti trots att valkampanjen drivits från en telefonautomat inifrån häktet på grund av att en korrupt regim hållit partiets ledarskikt fängslat utan bevis.

Nordfronts Fredrik Vejdeland kommenterade också det grekiska valet och menade att Gyllene gryning nu har ett perfekt utgångsläge som i princip enda opposition inför nästa val 2016.

veckans-fråga-gyllene-gryning-valresultat58 procent ansåg att det var en framgång att Gyllene gryning blev tredje största parti med tanke på att de politiska förföljelserna gjort att partiet inte kunnat bedriva en valkampanj som andra partier.

33 procent svarade nej på frågan. Var fjärde röstande ansåg ändå att det var för dåligt eftersom den rådande ekonomiska situationen i landet borde fått partiet att växa ännu mer. Och 8 procent av de svarande tror nu att loppet är kört.

En som röstade på ”Annat” var Lars som skrev i kommentarsfältet:

Jag skulle ljuga om jag sade att valet inte var en besvikelse; pöbelns ständigt återkommande benägenhet att svälja vänsterns lögner är inget gott betyg för massans förnuft. Syrizas utsträckta hand till de konservativa kulturnationalistiska Anexartitoi Ellines är förvisso en oväntad och sympatiskt gest men naturligtvis så kommer inte Grekland att se några riktiga reformer.

Gyllene gryning har gjort ett hästjobb, givet förutsättningarna, men jag måste nog se valet som ett misslyckande trots allt. Därmed inte sagt att allt är förlorat. På veckans fråga så väljer jag därför att svara: ”Annat”

Resultatet är ett nederlag men jag är trots allt förhoppningsfull inför framtiden. Vänsterns politik lär innebära typiska vänsterresultat mht ekonomin. Gyllene gryning kommer då i nästa val förhoppningsvis framstå som det enda realistiska alternativet för grekerna.
Det bör dessutom sättas in i det sammanhang att nationalistiska partier är på frammarsch över hela Europa. Jag tror att vi kommer att se en mycket intressant utveckling i Grekland framöver.

Furst Kanin påpekade för de som hoppats på ett ännu bättre resultat att NSDAP:s valresultat inte heller var en spikrak väg. Också Fredrik Vejdeland tog upp detta i sin artikel och visade hur katastrofvalet 1928 berodde på just förbud, precis som i senaste valet i Grekland. Furst Kanin skrev:

Låt oss jämföra med NSDAP:s valresultat till der Reichstag, 1924-30:

Maj 1924: 6.5%

Dec. 1924: 3.0%

Maj 1928: 2.6%

Sept. 1930: 18.3%

Resten är historia, som man säger..

Det sätter GG:s resultat i perspektiv, om man jämför med ett parti under liknande villkor.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2015-02-02 10:30