Ett fåtal företag äger större delen av mediemarknaden
2024-12-13 21:20
INRIKES. Sveriges överbefälhavare Micael Bydén har utsetts till Årets chef 2021. Juryn motiverar beslutet bland annat med att Bydén ”framgångsrikt arbetat för mångfald”.
Överbefälhavare Micael Bydén har utsetts till Årets chef 2021. Priset tilldelas honom av tidningen Chef, med motiveringen att han bland annat ”framgångsrikt arbetat för mångfald”.
— Jag känner mig hedrad och väldigt glad. Jag ser det som en utmärkelse till hela Försvarsmakten med alla fantastiska medarbetare, säger Bydén i ett pressmeddelande.
Bydén presenterades som pristagare vid ett digitalt evenemang på torsdagen.
Juryns beslut motiverades enligt följande:
Med ett unikt värderingsstyrt ledarskap har han styrt från nedskärningar till tillväxt och ökat förtroendet såväl internt som externt. Denna chef har framgångsrikt arbetat för mångfald och bidragit till att verksamheten idag ses som en attraktiv arbetsplats. Med en närvaro utöver det vanliga i såväl det lilla mötet, som i det stora sammanhanget, värnar han den mellanmänskliga relationen och samlar respekt i alla led. En modern, modig och mogen förändringsledare av rang.
Cissi Elwin, publisher och ansvarig utgivare på Chef, menade att Bydén fått bort ”osund grabbighet och intolerans” och i stället arbetat hårt för ”inkludering, jämställdhet och ökad mångfald”:
— ÖB Micael Bydén har som ledare lagt mycket kraft på att få bort osund grabbighet och intolerans inom Försvarsmakten och arbetat hårt för inkludering, jämställdhet och ökad mångfald, sa hon och tillade:
— I en tid när hotbilden mot Sverige ökar och försvaret har fått historiskt stora anslagsökningar är ÖB:s roll svårare och mer central än på många år.
Som Nordfront tidigare skrivit om har Bydén gjort sig känd för att återuppbygga det svenska försvaret som en politisk försvarsmakt som framför allt ska beskydda de kulturmarxistiska värderingar som makteliten menar är ”demokratin”. Han har förutom att spendera tid på det vänsterliberala sexjippot ”Pride” även lagt stor vikt vid att kvotera in kvinnliga soldater och befälhavare inom Försvarsmakten.
Kritiska röster har höjts mot att en svensk myndighet, inte minst det svenska försvaret, deltar i uniform i en politisk aktivitet. Som försvar har myndigheten via sin pressekreterare hävdat att man anser att deltagandet är helt opolitiskt och endast ”ett sätt att manifestera alla människors lika värde”.