UTRIKES. Över 100 regeringssoldater har dödats i en talibanattack i centrala Afghanistan. 

Över 100 regeringssoldater har dödats i en attack som talibanrörelsen tagit på sig i den centrala provinsen Maidan Warduk i Afghanistan.

Attacken inleddes av en självmordsbombare som körde in en bil i en militärbas, varpå skottlossning mellan talibaner och USA-stödda regeringssoldater utbröt. Taktiken är mycket framgångsrik och därmed också vanligt förekommande bland talibanerna. Nedan en film som påstås visa förödelsen efter attacken.

Attacken mot regeringssoldaterna är ännu en del i en positiv trend för talibanerna, som idag styr eller bestrider runt halva Afghanistan. USA:s militärs högsta höns i regionen, general Austin Scott Miller, sa i slutet av förra året att kriget mot talibanerna ”inte [kommer] att vinnas militärt. Det krävs en politisk lösning”.

USA:s president Donald Trump, som gick till val på att kritisera krig i olika delar av Asien, har nyligen aviserat att han vill halvera sitt lands styrkor i Afghanistan från 14 000 till 7 000 soldater. Fredssamtal grupperna emellan har dessutom inletts.

Källa:
Over 100 security killed in Taliban attack on Afghan military training center – reports


  • Publicerad:
    2019-01-21 19:00