KORANBRÄNNING Efter att Pakistan kallat till ett extra krismöte i FN uppmanar nu landets premiärminister till stora protester. Hoppas kunna ”skicka ett budskap till skurkarna”.

Pakistans premiärminister Shehbaz Sharif har uppmanat till en landsomfattande protest som svar på koranbränningen i Stockholm förra veckan.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan fördömde koranbränningen i ett tv-sänt tal, och flera muslimska länder har kallat upp Sveriges ambassadör för att fördöma händelsen. Även i Pakistan har koranbränningen skapat starka reaktioner.

Premiärminister Sharif, som uttryckt sin avsky över händelsen, höll ett möte under tisdagen för att diskutera koranbränningen i Stockholm. I ett uttalande betonade han att protesten syftar till att ”skicka ett budskap till skurkarna”. Alla politiska partier uppmanas att delta i protesten, som planeras äga rum på fredag.

Händelsen har även väckt internationell uppmärksamhet, och FN:s människorättsråd (OHCHR) har kallat till ett extrainsatt möte för att diskutera ”koranbränningar i Europa”, något som Nordfront rapporterade om igår. Pakistan har lämnat in en begäran till FN på uppdrag av den Islamiska konferensorganisationen (OIC), som har 57 medlemsstater.