2010 gavs boken ”Bra Damer” ut, skriven av författarna Marie Laland Ekeli och Lisbeth Michelsen. Bokens idé var att intervjua och fotografera kända norskor och boken fick stor uppmärksamhet. Duon bestämde sig sedermera för att göra ett magasin av idén. Tidningen Bra Damers debutnummer kom den 6:e februari i år. På deras hemsida kan man läsa att idén till tidningen kom till då man tyckte att det inte fanns någon damtidning som verkligen skildrade olika kvinnors liv. Att tidningen är genomsyrad av Ekelis och Michelsens feministiska värderingar, liksom att man också slår ett slag för mångkulturen, är dock svårt att undgå.

Paulina Forslund bredvid Johan Lindblad ute på uppdrag för nordfront.se

Efter diskussioner fram och tillbaka, bland annat just för att Svenska motståndsrörelsen inte delar Bra damers värderingar gällande folksplittrande könskamp och mångkultur, gavs tidningen Bra damer till sist rätten att intervjua Paulina Forslund. Under rubriken ”Paulina 31: Nazist och småbarnsmor”, följer ett längre reportage och i ledarartikeln av Marie Laland Ekeli en förklaring till varför man valt att genomföra intervjun:

”Kan man intervjua en nazist i en tidning som heter BRA DAMER?”

”Bra Damer har följt flera högerextrema nätsidor, allt sedan terrordådet mot Utöya och Regeringshuset i somras. Via Svenska Motståndsrörelsens nätsida kom vi i kontakt med Paulina Forslund. Hon är sexbarnsmor och aktiv nazist i SMR. Dessutom är hon skrivkunnig, välartikulerad och delaktig i att aktiviteten på patriot.nu (Motståndsrörelsens tidigare hemsideadress. Red. anm.) har ökat kraftigt den senaste tiden. Även om jag och fotograf Lisbeth Michelsen fortsätter under samma namn, kan vi inte bara lyfta fram damer vi gillar, som har åsikter vi delar. Det skulle bli ett endimensionellt och fegt magasin. Så vi låter en nazist komma till tals.”  

Ur tidningen Bra damer.

I tidningen förekommer också utdrag av tidigare utförda intervjuer med tre tyska nationella kvinnor. Gitta Schüssler (48) som är initiativtagare till NPD:s kvinnoorganisation Ring Nationaler Frauen, ”Sieglinde” (30), medlem i NPD samt Angelika Willig (46), journalist för magasinet Deutsche Stimme.

En intervju med Paulina Forslund angående hur reportaget gick tillväga och hur hon uppfattat det hela kommer inom kort. 


  • Publicerad:
    2012-06-10 21:15