ISRAEL. Proteströrelsen Pegida förvillar och ljuger, menar Henrik Pihlström.

Många kan idag se hur Sverige och Europa står inför en avgrund efter påtvingad massinvandring. Under tiden av denna process har kritiker bestraffats hårt med social brännmärkning, yrkesförbud och fängelse. Hot, trakasserier, våldshandlingar och annat kan läggas till i den situation som mött den icke önskade oppositionens medlemmar och företrädare.

Den multietniska verkligheten har också krupit inpå kroppen hos så kallat ”vanligt folk” som fått sina barn slagna och rånade på mobiltelefoner. Politiker och massmedia dansar efter de växande minoriteternas kravlistor. Många känner sig svikna av samhället, hotade och otrygga men klarar inte av att genomskåda bakgrunden till varför vi hamnat i denna mardrömssituation.

Det är jobbigt att kallas rasist och att bli socialt stigmatiserad bara för att man vill ha ett tryggt och bekvämt liv. Det kan därför vara lättare att låta sig övertalas om att problemen rör sig om ”misslyckad integration” eller religiös extremism eller ”islamisering”. En annan vanlig synpunkt är att man vill försvara ”västerländska värderingar”. Man ställer sig bakom invandringskritiska partiers program om ”minskad invandring” och intalar sig att lite mera gnäll och politiska finesser är tillräckligt för att vända på utvecklingen och att skapa en bättre framtid.

Jag önskar att det invandringskritiska ”vanliga folket” hade rätt. Min heder tvingar mig dessvärre att skaka på huvudet och säga tyvärr. Jag förstår frustrationen som många känner och i den är ni inte ensamma. De växande måndagsdemonstrationerna ”mot islamiseringen” som proteströrelsen Pegida började med i Tyskland, och som ser ut att sprida sig till andra länder, är ett fenomen som säkert tänder hopp hos många. Det är den här typen av stora demonstrationer vi länge behövt men inte mäktat med att organisera. Det är nog lätt att fångas i euforin över de stora protesterna men det gäller ändå att behålla sin skepsis.

Jag förstår att det finns problem med religiös extremism och även islam. Tokiga imamer som talar om att göra Europa till ett kalifat vill jag vare sig försvara eller ha som mina vänner. Jag vet också att det finns många muslimer med en fredligare inställning som inte bor i Europa som jag kan känna sympati med. För några veckor sedan var jag själv i Kuala Lumpur, huvudstaden i Malaysia. Jag var välkommen att besöka en moské och prata med en imam trots att jag var en ”otrogen västerlänning”. Ljushåriga västerländska kvinnor åkte med det så kallade skytrain jämte malaysiska dito i hijab.

Utanför Malaysias parlament i den administrativa staden Putrajaya.

Utanför Malaysias parlament i den administrativa staden Putrajaya.

Jag kan lyfta fram personer som Malaysias forne premiärminister Mahathir Muhammed. Han har talat klarspråk om judarnas makt i världen vilket retat gallfeber på världssamfundet. Han upprättade en internationell domstol som dömde Tony Blair och George Bush för krigsbrott. Den Sydostasiatiska ekonomin utsattes för ett finansiellt krig med George Soros som anförare och som tappert försvarades av Mahathir Muhammed.

När jag besöker Irak och Syrien däremot kan jag räkna med att få halsen avskuren under ropen ”Allahu Akbar”. Isis-bödlarna har kanske till och med rekryterats från Sverige och det är inte omöjligt att detta smutsiga krig kommer att importeras till Europa. Jag skriver dessa rader med terrorattentaten mot satirtidningen Charlie Hebdo i Frankrike i åtanke. Det faller helt in i tiden, som levererat åt den uppblomstrande proteströrelsen som är uppenbart fixerade vid föreställningen om ”islamisering”.

När det gäller Isis är jag nog inte den ende som anar att det är en rörelse som gör beställningsjobb åt Israel genom att göra områden i Mellanöstern till konstanta oroshärdar – samtidigt som Israel lämnas ifred. Vad ska man kalla muslimer som arbetar för Israel?

Frågan om Israel och massinvandringen till Europa verkar inte existera över huvud taget i Pegidas förklaringsmodell. Föreställningen om islamisering ger inga tillfredsställande svar heller. Afrikaner som könsstympar sina döttrar gör det inte på grund av koranen utan på grund av gamla stamtraditioner eller andra underliga vidskepelser. Det är inte islamister som äger Bonnierhuset. Det är inte islamister som grundade Frankfurtskolan och den så kallade kulturmarxismen. Det var inte heller islamister som öppnade Europas gränser och det är inte islamister som styr över Nato eller dominerar över de internationella bankhusen och finansinstituten.

Vad har ISIS och proteströrelsen Pegida gemensamt?

Vad har Isis och proteströrelsen Pegida gemensamt?

Judars inställning till massinvandring till Europa har vi skrivit om vid återkommande tillfällen på Nordfront. Ett exempel är Barbara Spectres uttalande om att judarna ska ta den ledande rollen i Europas transformering till ett multietniskt samhälle. Den historiska händelse som definitivt avgjorde Europas förändring till en multietnisk smältdegel var krigsslutet 1945. Om axelmakterna segrat skulle vi inte ha problem över huvud taget med mångkultur. Det var många som kämpade för en sådan krigsutgång, vissa av dessa var även muslimer. Det är en sanning som Pegida inte kommer att vilja föra fram.

Medlemmar av Stockholms synagoga kommer att se med förfäran på en utveckling där Pegida håller måndagsdemonstrationer. Dessa judar är troligen paranoida och uppskrämda av sin egen ”Förintelsedoktrin” där de ser farliga antisemiter bakom varje buske. Mer intelligenta och pragmatiska agenter som jobbar för Mossads hemliga idéverkstäder skulle säkert se saken annorlunda. Jag är konspiratorisk nog att tro att det finns det finns underrättelsetjänster som arbetar som en osynlig hand i bakgrunden på all politisk verksamhet. Att den osynliga handen låtit föra fram Pegida ser jag som självklart och att det finns ett filter över hela Pegidas organisation med stämpeln ”Made in Israel” är lika självklart.

Det finns viktiga sanningar som Pegida inte vill nämna och förbigår med tystnad. Min slutsats blir att Pegida förvillar och hycklar. Nog kan vi välja att utnyttja trenden och försöka vända den till vår egen fördel. Men att euforiskt applådera och svälja konceptet med hull och hår överlåter vi till de svagsinta.


  • Publicerad:
    2015-01-07 22:23